Vierde windturbine in windpark tussen Etten-Leur en Zevenbergen
Foto: Pixabay

Vierde windturbine in windpark tussen Etten-Leur en Zevenbergen

ETTEN-LEUR - De initiatiefnemers van windpark Groene Dijk II willen een vierde windturbine plaatsen. Dit verzoek ligt bij het gemeentebestuur. Die ziet liever geen nieuwe windmolens, maar wil voor dit plan een uitzondering maken. 


“Op deze plek tussen Etten-Leur en Zevenbergen stonden eerst vijf windmolens. Inmiddels zijn die vervangen door veel hogere windturbines. Een vierde windmolen past hier nog bij”, vertelt wethouder Kees van Aert.

Daarnaast hebben de eigenaren van het windpark overlegd met omwonenden. Die lijken geen grote bezwaren te hebben. De initiatiefnemers van de windturbines hebben ook aangeboden om bijvoorbeeld maatregelen te financieren om te kunnen blijven genieten van woongenot. “Daarbij moet je denken aan de aanschaf van een rolluik. Die kun je dicht doen op het moet moment dat er sprake is van slagschaduw”, geeft Van Aert aan. 

Het duurt nog even voordat de vierde windturbine wordt geplaatst. Eerst is nog een procedure nodig om het bestemmingsplan aan te passen en moet de gemeenteraad nog akkoord gaan.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief