Acht Oekraïners illegaal aan het werk op bedrijf: boete voor ondernemer
Foto: Shutterstock

Acht Oekraïners illegaal aan het werk op bedrijf: boete voor ondernemer

ETTEN-LEUR – Een agrarisch ondernemer uit Etten-Leur kan een forse boete verwachten, omdat inspecteurs acht Oekraïense werknemers aantroffen op zijn bedrijf. Zij waren illegaal aan het werk. De controle werd uitgevoerd door de Inspectie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de vreemdelingenpolitie en de lokale handhavers.


De autoriteiten onderzoeken nog of de Oekraïners het minimumloon kregen en of de regels voor arbeidstijden zijn nageleefd. De inspecteurs troffen op het bedrijf alvast wel onveilige situaties aan. “Zo waren machines met draaiende delen onvoldoende afgeschermd waardoor deze gevaar opleveren voor werknemers. Ook waren in het bedrijf een ongekeurde heftruck, trekker en andere machines aanwezig. Werknemers droegen geen veiligheidsschoenen, terwijl dit wel noodzakelijk was. De werkgever moet deze punten in orde maken.”

Een aantal arbeidsmigranten bleek in de loods op het terrein te wonen. Voor deze huisvesting is geen vergunning aangevraagd of verkregen. De gemeente gaat hiermee aan de slag. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief