Foto: Krijn ten Hove

Oud-burgemeester Van Rijnbach: ‘Etten is uniek, een dorp met stadse allure’

Heleen van Rijnbach (71) is voormalig burgemeester van Etten-Leur. Voordat ze in 2008 geïnstalleerd werd heeft ze gewoond in Driebergen-Rijsenburg, Rozendaal en Bunnik. Na het neerleggen van haar ambtsketen heeft ze, samen met haar man, ervoor gekozen om hier te blijven wonen. Op de vraag waarom antwoord ze zonder nadenken: “Vanaf de eerste dag voelde ik me thuis het was een goede keus hiernaartoe te komen.” 


Wat ze daarbij vooral als prettig heeft ervaren was dat ze ook de ruimte kreeg voor haar privéleven en niet overal als burgemeester werd aangesproken. Etten-Leur is dan ook een unieke plaats aldus Heleen. 

“Het is een dorp met stadse allure, de benaderbaarheid van de mensen, alle voorzieningen zijn er, Je kan hier elke sport doen die je wilt, heel betrokken inwoners. Dat laatste heb ik niet alleen ervaren in de gemeenteraad maar ook in de contacten met bewoners op straat en bijvoorbeeld in de supermarkt. Etten-Leurenaren zijn er- en hebben oog voor elkaar. Afgelopen jaar was moeilijk voor iedereen en toch bleef iedereen elkaar in het oog houden.” 

Ze spreekt uit trots te zijn op Etten-Leur. “Het omleggen van de snelweg vond ik heel knap, maar ook stedenbouwkundig en de nieuwbouwwijken maken het mooi. Daarnaast zitten je in Etten-Leur overal dichtbij. Voor ons is het een klein stukje wandelen en we zitten in het buitengebied.” Wel ziet Heleen een uitdaging in de groei die Etten-Leur de komende jaren zal doormaken. “Het is zo belangrijk om die sociale cohesie die er nu is te behouden. Want dat is echt wat het wonen hier uniek maakt.”

Krijn ten Hove,
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief