Officieel wordt het Don Boscoplantsoen twee keer per jaar gemaaid.
Officieel wordt het Don Boscoplantsoen twee keer per jaar gemaaid. Foto: Jack Konings

Gras Don Boscoplantsoen gemaaid na klachten

Door: Monique Jansen Algemeen

ETTEN-LEUR - Het gras in het Don Boscoplantsoen stond zo hoog, dat speeltoestellen en bankjes in het groen verdwenen. Dat vonden fractieleiders Peter van der Wulp van het APB en Edgar de Jager van de VVD niet kunnen. 

“Voor ons is het onacceptabel dat kinderen uit de buurt maar ook de school geen gebruik kunnen maken van het grasveld”, melden Van der Wulp en De Jager.

Die wens is ingewilligd. “De klachten over het niet of slecht maaien rondom de aanwezige speeltoestellen waren  zeker terecht. Daarom is besloten om de maaiwerkzaamheden aan te passen en er is nu piekfijn gemaaid”, meldt gemeentewoordvoerder Koen Keesmaat. 

Maaibeleid

De primaire functie van het Don Boscoplantsoen is een waterberging, waardoor er minder wordt gemaaid, zo geeft Keesmaat aan: “Dat dit grasveld ook wel eens gebruikt werd als speellocatie was een bijkomstigheid. Een retentiegebied hoeft maar twee keer per jaar te worden gemaaid om haar functie goed te kunnen uitvoeren. Twee keer per jaar maaien levert Etten-Leur een financiële besparing op van circa 70.000 euro. Ook levert het twee keer per jaar maaien een vergroting op van de biodiversiteit. Voor meer biodiversiteit is door de gemeenteraad aandacht gevraagd. En de vergroting van de biodiversiteit is ook voor veel inwoners belangrijk.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief