Afbeelding
Foto: Frans van der Bom

Terugblik op sluiting basisschool ‘t Kofschip: ‘Laatste jaar moet kerst op de taart zijn’

Door: Frans van der Bom Algemeen

’t Kofschip was ruim achttien jaar gevestigd in de Brede school aan het Voortouw in de wijk De Keen. Vanaf schooljaar 2017/2018 werkt meester Mark Minderhoud op deze school met veel plezier in groep 7/8. Daarvoor was hij jongerenwerker in Breda. Na de (deeltijd)Pabo begon meester Mark direct op ’t Kofschip.

“Het afgelopen laatste schooljaar had ik 10 leerlingen als schoolverlater en 2 leerlingen in groep zeven. Mijn idee is dat het laatste jaar voor de leerlingen een hoogtepunt en een feest moet zijn, waar ze nog jarenlang met plezier aan terugdenken, eigenlijk dus de kers op de taart.” ”Ieder jaar het schoolkamp en de schoolmusical met de hele combinatieklas is ook bijzonder, omdat de leerlingen dit feest dus altijd tweemaal meemaakten!”

“Het bijzondere van deze kleine school was, dat hier alles altijd heel intens beleefd en gedaan werd: de taken stonden hier niet op papier , we deden alles met z’n allen en samen! Ons uitgangspunt is altijd geweest: ”Kinderen zijn hoe ze zijn en wie ze zijn en iedereen komt bij zijn doel hetzij langzaam of snel. Als ik daarnet de lovende woorden hoor van Deacon en van Laura, dan denk ik: daar doe je het in het onderwijs toch voor.” We gaan een nieuwe start maken, hoewel we het hier o zo graag afgemaakt zouden hebben. Het zou “mooi geweest zijn als ik de kleuters, die ik allemaal persoonlijk kende, ook als schoolverlater van ‘t Kofschip had kunnen zien vertrekken, maar jammer en helaas! ‘t Kofschip was voor mij en al mijn collega’s een hartstikke mooie tijd, welke we niet hadden willen missen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief