Toos Vissers
Toos Vissers (Foto: Krijn ten Hove)

Toos strijdt voor verbod op houtstook in woonwijken: ‘Lig iedere nacht aan de beademing’

Een ecologische voetafdruk heeft niet alleen met milieu- of klimaatmaatregelen te maken maar juist met hoe je als mens er zelf wat voor wilt doen. Dat is het motto van Toos Vissers. Ze heeft longproblemen en strijdt daarom al sinds de jaren tachtig voor een goed rookbeleid en verbod op houtstook en barbecues in woonwijken. Dit voor een beter leefmilieu. “Ik lig iedere nacht aan de beademing en heb noodzaak aan een gezonde, schone lucht. Verbetering van luchtkwaliteit is voor mij van groot belang. De boer mag zijn snoeihout niet opstoken terwijl in de woonwijken hout en barbecues worden gestookt.”


Er zijn meer dingen waar mensen in kunnen bijdragen. “Denk aan verspilling en voedsel wat over de datum gaat. Overbodige goede kleding en spullen geef ik o.a. aan de stichting ‘Stop armoede Roemenië’. Onbruikbare spullen lever ik in voor recycling. Als je in huis en tuin alles goed bijhoudt met natuurlijke middelen heb je ook geen agressieve schoonmaakmiddelen nodig en gaan spullen langer mee.” 

Ze denkt daar veel over na en onderneemt acties. “Ik heb contacten met de ministeries, radio en TV zenders, gemeenten, grote bedrijven. Oplossingen zitten vak dichtbij. De meeste mensen kijken vaak eerst naar de kosten. De winst die het oplevert is juist, dat in een prettig milieu en klimaat, dat meer mensen kunnen meedoen in en bij dragen aan de maatschappij. Het is leuk om soms resultaten te zien en dat bedrijven echt met je tips aan de slag gaan. In het belang van ons allemaal”

Krijn ten Hove
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief