Afbeelding
Foto: Shutterstock

Grote onzekerheid over buitenlandse schoolreizen bij Etten-Leurse scholen

Door: Marloes Smits Algemeen

ETTEN-LEUR - Zowat elke leerling kijkt er wel naar uit: de buitenlandse examenreis. Na jaren te hebben geploeterd in de schoolbanken, is het afsluiten van de middelbare school met de examenreis een welgeliefde traditie onder de leerlingen. De afgelopen twee jaar heeft deze vaak niet door kunnen gaan door corona en de pandemie hangt nog steeds als een boze wolk over de Etten-Leurse scholen heen. 

Bij de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur (KSE) hebben ze, net als vele andere scholen, het de voorgaande jaren helemaal af moeten blazen. Wel hebben ze er een eigen draai aangegeven om er voor de leerlingen nog wat leuks van te maken. “We hebben een online quiz gedaan en een eigen versie van ‘the Masked Singer’, die we Mascotte Mania noemde. We wilden het graag op een positieve manier invullen,” vertelt Caroline Hoendervangers, PR- en communicatiemedewerker van het KSE. 

Voor dit schooljaar kan het KSE nog niks bekend maken. “We besluiten deze week definitief wat we gaan doen en bespreken het daarna met de ouders,” aldus Caroline. 

Het Munnikenheide College in Etten-Leur beslist pas in januari wat ze gaat doen. “De vorige twee jaren hebben de leerlingen een normale lesweek gevolgd. We hopen natuurlijk dat we dit keer wel eindelijk weg kunnen met de leerlingen,” legt Inge van Deelen uit, PR- en communicatiemedewerker van het Munnikenheide College uit. Normaal gaan de leerlingen in juni op reis, dus daarom duurt het nog even voor de school een definitieve beslissing neemt. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief