Afbeelding
Foto: GinoPress B.V.

Frame Moeierboom zwaar beschadigd na ongeval: Hekken geplaatst

Door: Monique Jansen Algemeen

ETTEN-LEUR - De Moeierboom wordt sinds afgelopen weekend extra ondersteund door hekken. Reden is een ongeval, waarbij een 25-jarige man uit Halderberge het frame van de historische boom raakte met zijn auto. Dat gebeurde, toen hij tegen een politieauto reed. 

De boom zelf lijkt onbeschadigd uit het ongeval te zijn gekomen. Het frame is voor een groot deel kapot en zal gerepareerd of vervangen moeten worden. De Halderbergenaar zorgde vrijdagavond voor veel consternatie in Etten-Leur. Hij was mogelijk betrokken bij een vechtpartij waarbij hij ook op iemand zou ingereden zijn. Het slachtoffer kon tijdig wegrijden. 

Agenten zagen een auto dat voldeed aan de omschrijving en ook ernstig beschadigd was. De man stopte niet voor de politie, maar ramde hun wagen. De politiemensen hielden de Halderbergenaar meteen aan. Hij bleek flink te hebben gedronken. Ook had hij zich ernstig misdragen. Zou zou hij een glas naar iemand hebben gegooid, een poging hebben gedaan op iemand in te rijden en ook verschillende terrassen en het frame van de Moeierboom hebben geraakt.

De Moeierboom op de Markt is rond 1675 geplant en gaat al heel wat eeuwen mee. De linde is een echte beroemdheid en werd in 2020 zelfs uitgeroepen tot Mooiste Boom van Nederland en dong zelfs mee naar de titel van European Tree of the Year.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief