Jurre van de Made: 'Het leukste vond ik dat ik met een dienblad de mensen buiten mocht bedienen'
Jurre van de Made: 'Het leukste vond ik dat ik met een dienblad de mensen buiten mocht bedienen' Foto: Frans van der Bom

Stage meer dan geslaagd: ‘Ik weet nu al dat ik later in de horeca ga werken’

Door: Monique Jansen Algemeen

ETTEN-LEUR - De 14-jarighe Jurre van de Made weet nu al zeker dat hij later in de horeca zal gaan werken. Dat was dan ook de reden dat hij zijn snuffelstage bij de Menmoerhoeve in Etten-Leur wilde gaan doen.

Jurre was zelfs zo fanatiek voor zijn stage bezig dat hij op zondag een extra dag stage ging lopen om toch maar echt in de praktijk te kunnen werken. Jurre hoopt dat hij, na het behalen van zijn mavo-diploma volgend jaar, toegelaten zal worden op de horeca-opleiding van De Rooi Pannen, waar ook zijn stagebegeleider Ticho van Dijk zijn opleiding gedaan heeft. Vanwege het coronavirus had Jurre wel de pech dat niet alle aspecten van de Menmoerhoeve bekeken konden worden.  Het restaurant zelf was bijvoorbeeld niet in bedrijf. “Het leukste vond ik dat ik met een dienblad de mensen buiten mocht bedienen.” Ook de andere aspecten van het bedrijf heeft Jurre (volledig in bedrijfskleding) kunnen bekijken: zo heeft hij kunnen afwassen, het personeel mogen interviewen en over de schouders van het personeel mogen meekijken. Volgens zijn stagebegeleider Ticho is de snuffelstage helemaal goed gegaan: ”Jurre wist op een leuke, vlotte manier met de gasten om te gaan en was oprecht geïnteresseerd. Op de vraag of een weekendbaantje bij de Menmoerhoeve hem iets zou lijken, was zijn spontane antwoord: Als dat zou kunnen! Op de vraag ‘Omschrijf je stageplek eens in een paar woorden?’ was hij erg resoluut: Gezellig en alles is hier mooi!” 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief