sprintstart tijdens de laatste avondwedstrijd in 2019
sprintstart tijdens de laatste avondwedstrijd in 2019 Foto: Paul van Dongen

Voor de tiende keer ARV Achilles Avondwedstrijd

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Op vrijdag 13 mei start om 18:30 uur onze baanwedstrijd met polsstokhoogspringen, discuswerpen en hoogspringen. Daarna volgen diverse sprintnummers, kogelstoten, verspringen en twee mila-nummers: 800 en 3.000 meter. Zoals altijd is de toegang gratis. Iedereen is na afloop, maar ook tussendoor, van harte welkom in onze kantine voor een hapje en een drankje.

Voor de atletiekliefhebbers, maar ook voor degenen die niet bekend zijn met wedstrijdatletiek, is dit een mooie gelegenheid eens kennis te maken met verschillende onderdelen die tot de atletieksport behoren. 

Achilles beschikt over een grote tribune, zodat de bezoekers ook bij wind en regen beschut de wedstrijd kunnen bekijken. 

Om het voor onze bezoekers extra aantrekkelijk te maken hebben we ook een ervaren microfonist aangetrokken, die zorgt dat het publiek telkens van de juiste informatie over het onderdeel wat op dat moment plaatsvind wordt voorzien.

Extra informatie voor de atleten
Voor de loopnummers is het van belang om je gewenste tijd op te geven voor de juiste serie-indeling. Voor de technische nummers zijn er voor elk onderdeel 4 pogingen, hoogspringen maximaal 3 (aanvangshoogte 1,10 m) en polshoog maximaal 3 (aanvangshoogte 1,80 m). Bij kogel en discus is er de mogelijkheid om in beide groepen deel te nemen.

Voor alle technische onderdelen (behalve polshoog) wordt uitgegaan van 1 uur wedstrijd.

Maximum aantal voor technische nummers
Een deelnemer kan maximaal voor 3 onderdelen inschrijven. Er zijn geen prijzen beschikbaar.

Maximum aantal deelnemers per onderdeel: hoogspringen: 15, polsstokhoog: 15, verspringen: 20, kogelstoten groep 1 & 2: 20, discuswerpen groep 1 & 2: 15. Loopnummers in principe onbeperkt, de snelste serie wordt het eerst gelopen. De 3.000 meter is tevens het mei-onderdeel van de (interne) loperscompetitie van Achilles.

Inschrijven
De voor-inschrijving is al geopend, inschrijven doe je  https://www.atletiek.nu/wedstrijd/inschrijven/37166/

Na-inschrijven tot één uur voor aanvang van het onderdeel. 

Na afloop zijn de resultaten meteen te raadplegen op www.atletiek.nu en op zaterdag zullen de foto’s via onze website (www.arvachilles.nl) te zien zijn.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief