Lex Besselink en Karst Vaartjes.
Lex Besselink en Karst Vaartjes. (Foto: Pierre van Damme)

Streekmuseum en Van Goghkerk samen verder

ETTEN-LEUR - De voorzitters van de stichting Vincent van Gogh en het streekmuseum Etten-Leur hebben afgelopen week een overeenkomst ondertekend om nauwer samen te gaan werken. De samenwerking zal “Van Gogh Etten-Leur” gaan heten.


In Etten-Leur wordt de wereldberoemde schilder Vincent van Gogh dan op twee locaties gepresenteerd. Het museum en de kerk zijn belangrijke troeven van Etten-Leur bij het trekken van toeristen. Het museum besteedt aandacht aan het leven van de gewone man en vrouw in Etten-Leur onder meer toen Vincent in Etten verbleef, en besteedt aandacht aan de geschiedenis van de psychiatrie in het dorp.

De Van Goghkerk richt zich op de beroemdste inwoner van Etten-Leur. Het eenvoudige, dorpse leven in Etten-Leur inspireerde Vincent van Gogh om een levensbepalende stap te zetten na een lange zoektocht naar zijn identiteit: hij besloot dat hij een kunstenaar wilde zijn. Hier vond hij eindelijk het lef om zijn eigen pad te kiezen.

Voorzitter Lex Besselink van de Van Goghkerk: “Wij vinden de twee instellingen complementair, en nauwe samenwerking ligt daarom voor de hand, en biedt meerwaarde voor de bezoekers”, zeker als wij volgend jaar onze herinrichtingplannen in de Van Gogh kerk kunnen gaan realiseren.

De nieuwe naam gaat voor het museum in als het op 21 mei weer open gaat na een ingrijpende herinrichting. Het heet dan “Van Gogh Etten-Leur. Museum van het leven”.
Voorzitter Karst Vaartjes vertelt over de nieuwe naam: ‘’De naam geeft aan dat we aandacht hebben voor Van Gogh en de kunst van het leven. We duiden hiermee de verschillende aspecten aan die in het museum getoond worden.’’ In de komende maanden wordt aan de samenwerking verder vorm gegeven.

Inlichtingen: Van Gogh Etten-Leur. Museum van het leven: Karst Vaartjes 06-22789833 Van Goghkerk Etten-Leur: Lex Besselink 06-53681899.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief