Birgit Voorn tijdens de Lelieloop.
Birgit Voorn tijdens de Lelieloop. Foto: Paul van Dongen

Roadrunners actief in diverse wedstrijden

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Afgelopen 2e pinksterdag werd de Lelieloop weer georganiseerd. De zaterdag ervoor stond ook de van Goghloop Zundert op het programma. Lopers van de Roadrunners Etten-Leur stonden hierbij aan de start.


Afgelopen zaterdag stond de Van Goghloop Zundert op het programma. Dit is traditioneel altijd een sterk bezette wedstrijd. Voor Birgit Voorn was dit de eerste wedstijd na 7 maanden tijd. Ze werd lange tijd geteisterd door blessures. Vooral de achillespees was de boosdoener. Zonder al te veel verwachtingen liep ze een constante 5 kilometer in 22:46. Het was voor haar een overwinning om weer aan de start van een wedstijd te staan. Het hele ritueel van voor en tijdens een hardloopwedstrijd kwam weer van toepassing: spanning vooraf, spullen in de tas stoppen, nummer ophalen, omkleden, veterstrikken, warming-up, opgewonden in het startvak wachten, nog een keer veterstrikken, lopers begroeten, snelle 1e km, tempo zoeken, knokken tegen het einde, druppels die van je voorhoofd afdruppen en na de finish uitgeput op de grond blijven liggen. Op naar de volgende wedstrijden!

Lelieloop
Afgelopen 2e pinksterdag werd er na een afwezigheid 3 van jaar weer een live-editie van de Lelieloop georganiseerd. De 29e editie van Lelieloop werd in het kader van ‘De Leurse Havenfeesten’ gehouden. Door stichting Adriaan van Bergen, Road Runners Etten-Leur en diverse sponsoren kon de Lelieloop plaatsvinden. Het parcours bestond uit een ronde van 2,5 kilometer en ging langs het Schoenmakerspark, over het Slikbruggetje en dóór molen ‘De Lelie’. De 10 kilometer en de 5 kilometer waren de afstanden die op programma stonden. Veel leden van de Roadrunners Etten-Leur stonden natuurlijk aan de ‘thuiswedstrijd’ van start. Thijs Staps en Stefan Jorissen liepen allebei de 10 km en legde deze afstand af in een tijd van 36:10 en 39:09 minuten. Deze tijden waren beide goed voor een top-10 klassering. Ook Rob Smits, Mark van Zundert en Ferdy de Jonge stonden aan de start van de 10 kilometer. Zij noteerden hierbij een tijd van 41:20, 46:51 en 55:01. Bij de vrouwen behaalde Corina van Koulil met een tijd van 47:50 een keurige 2e plaats. Ook Miranda de Vries liep de langste afstand en kwam uit op een tijd van 59:15.

Ook bij de 5 kilometer verschenen er Roadrunners aan de start. Ad van Beek liep net zoals vorige week een verdienstelijk tijd van 17:47. Dit leverde hem bij de mannen een 4e plaats op. Verder liepen Ron van der Veen, John Derecho, Stephan Lauwerijssen, Arno Brenters, Arno Hendrickx en John van Schaik de 5 km in 22:56, 26:03, 26:51, 27:24, 29:51 en 30:28. Bij de vrouwen liep Birgit Voorn net zoals bij de Van Goghloop Zundert de 5 km. Zij koos er bewust voor om deze wedstrijd ontspannen te willen lopen. Ze liep alsnog een nette tijd van 25:19. Verder legden Claudia Hendrickx en Selina Wijngaards-Mathijssen 5000 meters af in 30:23 en 32:35. Het was wederom een geslaagde editie! Volgend jaar staat de Lelieloop op 29 mei 2023 gewoon weer op het programma. Tot dan!

Ron van der Veen tijdens de Lelieloop.


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief