Foto: Familie Reemer

103 jaar oude Cakewalk is een echte familietraditie: ‘De basis blijft!’

Chris en Corissa Reemer komen met een bijzondere kermisattractie naar Etten-Leur. Voor het eerst reizen zij het hele kermisseizoen met de 103-jaar-oude Cakewalk rond. “We zouden in 2020 starten, maar toen brak de coronacrisis los”, vertelt Corissa. Een moeilijke tijd brak aan, maar nu kunnen ze eindelijk weer van het kermisplezier genieten.


De Cakewalk is mogelijk één van de oudste kermisattracties van Nederland en al meer dan honderd jaar het trotse bezit van de familie Reemer. “En hij gaat nog zeker lang mee”, lacht Corissa. “We vervangen natuurlijk weleens onderdelen, maar de basis blijft natuurlijk met de bewegende bruggen, de glijbaan en lopende band naar boven. Ook hebben we veel zaken uitgebreid.” Inmiddels stond het jonge stel dit jaar met de cakewalk op vijf kermissen. Etten-Leur wordt de zesde. Bijzonder is dat de cakewalk ook al jaren een vaste waarde is op de Etten-Leurse zomerkermis. Jong en oud geniet van het lunapark. 

“Wat de kinderen het leukste vinden zijn de rolletjes, daar krijg je echt de slappe lach. Het leuke van de Cakewalk is dat alles beweegt en dat je je klunzig voortbeweegt. Daardoor gebeuren zoveel leuke momenten.” Chris en Corissa zijn zelf opgegroeid op de kermis. Daar hebben ze elkaar ontmoet. “Het is echt een manier van leven, je trekt van plek naar plek en ontmoet elke week nieuwe mensen. Ik zou niet anders willen!”

Monique Jansen
Monique Jansen
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief