Afbeelding
Foto: Familie Stuy

Draaimolen Kindercarroussel op kermis Etten-Leur heeft wel 1.200 lampjes

Door: Monique Jansen Algemeen

Bert en Linda Stuy zijn bekenden in Etten-Leur. Het stel komt al jaren met de Kindercarroussel naar de Zomerkermis. En buiten het kermisseizoen staan ze met hun oliebollenkraam in het centrum. “We komen hier graag, het voelt als thuiskomen. Met de oliebollenkraam staan we hier al 37 jaar”, lacht Linda.

De twee komen allebei uit kermisfamilies. Ze namen de draaimolen over van de ouders van Bert. “We zijn geboren en getogen kermismensen. Inmiddels zijn we allebei de zestig gepasseerd en zolang reizen we al rond met de kermis”, vertelt Linda. Ongeveer tien jaar geleden kochten ze een andere draaimolen: “Die is veel moderner dan de oude draaimolen, zo heeft deze 1.100 tot 1.200 lampjes.” Wat vinden ze het mooiste aan het kermisvak? Daar kan Linda kort over zijn: “Al die blije gezichtjes zijn geweldig. Daar doen we het voor. Het is geweldig om kinderen, hun papa’s mama’s, opa’s en oma’s te zien genieten!”

In de draaimolen kunnen 46 kinderen tegelijk zitten. Zij kunnen bijvoorbeeld kiezen uit een ritje in de bus, in de autootjes, de heftruck of de brandweerauto. Het populairste voertuig? “Dat zijn de fietsen”, lacht Linda. “Je kunt aan de brandweerauto denken, maar de meeste kinderen gaan echt voor de fiets.” In totaal doen Bert en Linda doen 25 kermissen aan met hun Kindercarrousel. Het is hard werken, maar dat vinden de twee niet erg: “We doen niets liever!” De Kindercaroussel staat op de hoek van de Oude Bredaseweg.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief