De deelnemers staan klaar voor de start
De deelnemers staan klaar voor de start Foto: Brandpunt Media - Pieter Goorden

De F-jeugd van HCEL heeft de zomer in hun bol

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Zaterdag 9 juli 2022. Het was vroeg druk op het complex van de Hockeyclub Etten-Leur. Het eerste Aardbeientoernooi voor de F-jeugd van HCEL stond op de agenda.

De jongens (Jelle, Jack, Jona, Thijs, Thomas, Ezra, Hidde en Siebe) van de JF2 zijn een hecht team en gek op hockey. Ze hadden alle F-teams spontaan uitgenodigd voor dit gezellige toernooi. Op deze uitnodiging werd massaal door de andere F-teams ingegaan. Het werd een mooie dag om de zomer sportief in te luiden.

De F-teams konden op veel publiek rekenen. De warming-up werd gegeven door de Ralph van Wijk (Heren 1). Hij liet de kinderen al gelijk lekker zweten, door ze te laten rennen en springen. Gelukkig bleef er nog genoeg energie over voor alle onderlinge wedstrijdjes en shoot-outs . Bij dit laatste werd er een poging gedaan door de F-teams om te scoren bij de keepers Gijs en Fabian (JE81). De 5 teams streden voor de eer èn de bokaal. Er is door alle teams veel plezier gemaakt, gelachen en fanatiek gehockeyd.

Wafels, medaille, oorkonde en ijsje

Tijdens de pauze werden er heerlijke wafels met aardbeien en slagroom gegeten. Voor alle kinderen lag er een gouden medaille, oorkonde en aardbeienijsje na afloop klaar. Er kan uiteindelijk maar 1 de winnaar van het toernooi zijn. Het was het mix team van de MF1/MF5 die er met de bokaal vandoor gingen. De sportieve meiden (Hannah, Kate, Evi-Lynn, Fabienne, Celeste, Saar, Yfke, Boukje en Imke) waren terecht heel erg blij met hun overwinning.

En zo is hopelijk een nieuwe traditie geboren voor de F-jeugd. Bij HCEL heeft immers de jeugd de toekomst! Hockey bij HCEL is leuk voor meisjes èn jongens, kom gerust eens een kijkje nemen of doe mee!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief