Afbeelding

Unitas’30 8-1 snel uit de startblokken

Algemeen

ETTEN-LEUR - De spelersbus met de nieuwe talenten van Unitas’30 8-1 kwam op een regenachtige ochtend aan in Roosendaal voor de eerste competitiewedstrijd tegen BSC jo8-1.

Na een zwaar trainingskamp in Antalya was het team van de kersverse trainer Ahmet klaar om het seizoen te starten. Ondanks het slechte weer waren de tribunes goed vol. De toss werd gewonnen door aanvoerder Florian. Na 11 sec stond de 0-1 op het scorebord. Xavi schoot de bal in de verre hoek en maakte een hartje richting de tribune waar oma en opa vol trots stonden te juichen. De maestro op het middenveld scoorde ook de 0-2 na een foutje van de keeper. Seger zag Asya vrij lopen en gaf de bal mee in de loop. De snelle linksbuiten liet de kans niet liggen en prikte de 0-3 binnen. Ook de 0-4 nam ze voor haar rekening met een stiftbal. De enige keren waarop BSC uitkwam stuitte het team tegen de sterke verdediger Miniot. Samen met Florian en Sepp waren zij de waakhonden van het kasteel waar keeper Hidde stond. Hidde stopte de bal netjes door zijn benen zodanig op te stellen dat de bal niet door zijn benen kon. Met een lange bal werd Seger gevonden. Seger prikte de 0-5 binnen. Seger koos niet voor de oliedollars uit het Midden-Oosten maar zet zijn carrière voort in Etten-Leur. Florian zat overal tussen waardoor BSC moeite had met het opzetten van een aanval. Zijn spel is te vergelijken met de bekende Italiaanse voetballer Gattuso! De meest opvallende speler uit de oefenwedstrijden Jurre was sterk aan de bal en gaf een scoringskans aan Xavi. 0-7. Hidde hield zijn doel niet droog. Met dit natte weer was dat niet realistisch. 1-7.
De tweede helft wisselde BSC van keeper wat goed uitpakte voor het thuisteam. In de 2e helft begon Unitas’30 8-1 eigenlijk zelfs beter te voetballen maar de kansen werden niet verzilverd. Hier moet extra op getraind worden. Jurre liet zien dat hij ook vanuit achter het spel kan opbouwen. BSC maakte twee doelpunten door de verslapping. De spelers waren met hun gedachten al bij de volgende wedstrijd. Sepp zat goed tussen de aanvallers en zag de vrije speler Florian die zo hard uithaalde dat de bal ondanks de redding van de keeper tegen het net kwam. 3-8. Asya nam een corner en met een lob kwam de bal over de verdediging bij Jurre. Zijn poging ging net voorlangs. Met drie punten op zak kregen de spelers van jo8-1 een staande ovatie van de meegereisde supporters. Miniot was de beste van het veld. Hij speelde voor twee! Volgende week thuis tegen Beek Vooruit zijn er nog beperkt aantal kaarten te koop dus wees er snel bij! 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief