Foto: Monique Jansen

Koppermaandagprent in teken van Marten Toonder

ETTEN-LEUR - De Koppermaandagprent stond dit jaar in het teken van striptekenaar Marten Toonder. Traditiegetrouw nam burgemeester Miranda de Vries de prent onder het genot van koffie en worstenbrood in ontvangst. Dat gebeurde in het raadhuis. 


Het was voor De Vries de tweede keer dat ze de prent cadeau kreeg. Hij krijgt opnieuw een mooi plaatsje in haar werkkamer in het gemeentehuis. De Koppermaandagprent is een initiatief van het Nederlands Drukkerij Museum. De eerste maandag na Driekoningen was traditioneel de feestdag van de drukkersgilden. Het museum blies deze traditie in 1975 nieuw leven is met de overhandiging van de Koppermaandagprent aan de burgemeester. 

Inspiratie

Dit jaar zorgde de jonge ontwerpster Willeke Beekmans voor het ontwerp. Zij ontwerpt onder meer geboortekaartjes en laat zich daarbij inspireren door de oude drukkunsten. De vrijwilligers van het museum leerden haar daar natuurlijk graag mee kennismaken. "De oude druktechnieken combineer ik met een digitaal ontwerp", benadrukt Willeke. 

Op de Koppermaandagprent schitteren de bekende stripfiguren Heer Bommel en Tom Poes. Zij zijn geschapen door Marten Toonder. De kleren van Heer Bommel schitteren als gele vlakken op de achtergrond. Dit jaar is bewust gekozen voor het thema Marten Toonder. Deze maand opent in het Drukkerij Museum namelijk een expositie waarin de bekende tekenaar centraal staat.  
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief