Maartje Nieuwlaat overhandigt de verzorgingsspullen aan Brechtje Spaapen.
Maartje Nieuwlaat overhandigt de verzorgingsspullen aan Brechtje Spaapen. (Foto: Monique Jansen)

Bewoners Schoenmakershoek doneren massaal verzorgingsspullen

ETTEN-LEUR – Shampoo, deodorant, tandpasta, nagellak, aftershave, badzout en zelfs haarverf. Het is maar een greep uit de verzorgingsspullen waarmee Wijkvereniging Schoenmakershoek is overspoeld. De activiteitencommissie zamelde de producten in voor de Etten-Leurse minima. "We hebben in totaal 1.127 artikelen gekregen. Daarbij hebben we alle make-upspulletjes nog niet eens meegerekend", vertelt een opgetogen Maartje Nieuwlaat van de wijkvereniging.


Ze heeft alle spullen maandag overhandigd aan twee Etten-Leurse organisaties die zich inzetten voor mensen die bijna niets hebben te besteden. Het gaat om Wensen voor Mensen met een Minimum van Brechtje Spaapen en Samen op de Kleintjes Letten van Petra Monsieurs.

Meer inzamelacties

De activiteitencommissie wil meer inzamelacties op touw zetten voor het goede doel. "We vinden het belangrijk om ons in te zetten voor mensen die het minder hebben. Binnenkort starten we met het inzamelen van babyspullen voor een stichting die toekomstige arme moeders helpt met een startpakket voor de eerste maanden", vertelt Nieuwlaat enthousiast. Zij is overvallen door het succes van haar eerste actie.

De wijkvereniging had gehoopt op een opbrengst van 500 verzorgingsproducten, maar dat werden er dubbel zoveel. Alle artikelen staan opgeslagen in de loods die de wijkvereniging van de gemeente mag gebruiken aan de Slotlaan.

Luxe merken

De buurtbewoners van met name de Schoenmakershoek doneerden massaal overbodige verzorgingsspullen. Dat gebeurde na een oproep op sociale media. Opvallend is het aantal producten van luxe merken dat is aangeleverd. "We kregen ook veel geschenksets uit bijvoorbeeld kerstpakketten. Het is echt geweldig wat mensen allemaal cadeau hebben gegeven", vindt Nieuwlaat.

Schrijnende situaties

De twee Etten-Leurse organisaties voor de minima kunnen alle producten goed gebruiken. "Het eerste waar mensen op bezuinigen als ze in financiële nood zitten, zijn dit soort spullen. Je wilt toch eerst nog een boterham kunnen eten", geeft Spaapen als voorbeeld. Zij komt geregeld schrijnende situaties tegen: "We zien mensen ook buiten de boot vallen voor voorzieningen, omdat ze net teveel verdienen. Ze kunnen dan nergens anders terecht. Veel gezinnen in de schuldsanering moeten van een klein geldbedrag rondkomen."

Verwendag

Alle verzorgingsproducten komen dan ook goed van pas. De twee organisaties zijn bezig met het opzetten van een verwendag voor moeders en dochters die moeten rondkomen van een minimuminkomen. Een deel van de artikelen komt in cadeausetjes terecht die op deze dag worden uitgereikt.  

"Wij gaan ervoor zorgen dat alles goed terecht komt", benadrukt Spaapen. Daarnaast krijgen ook minima de spullen uitgereikt. Een klein deel blijft op voorraad staan. Brechtje Spaapen en Petra Monsieurs komen namelijk ook geregeld gezinnen tegen waarbij de financiële problemen zo groot zijn dat er bijvoorbeeld geen fles shampoo of tandenborstel meer kan worden aangeschaft: "Dan is het fijn om mensen meteen uit de ergste nood te kunnen helpen." 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

Operators m/v 2-3 ploegendienst

Raamsdonksveer

Kapper m/v

Oudenbosch

Natuursteen bewerker

st Michelsgestel

vakantiebezorgers Altena Nieuws

Dussen, Hank, Veen, Wijk en Aalburg

Scholier

Rijsbergen

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief