De heemkundekring zoekt helpende handjes om de kunstwerken veilig te stellen. FOTO PIET PAANTJENS
De heemkundekring zoekt helpende handjes om de kunstwerken veilig te stellen. FOTO PIET PAANTJENS

Redding Kunstwerken Luc van Hoek bij sloop Roto Smeets

ETTEN-LEUR - Door voormalig medewerker Toon Vissers van Roto Smeets, tegenwoordig vrijwilliger bij de Heemkundekring Jan uten Houte, werd de kring attent gemaakt op de hier nog aanwezige kunstwerken van Luc van Hoek.


Zowel in de hal als in de voormalige kantine zijn diverse kunstwerken op de muren aanwezig. Kunstwerken die indertijd met een bijzondere doelstelling zijn aangebracht bij de opening van Drukkerij Spaarnestad in 1957 en later in 1963.

Luc van Hoek was een geboren en getogen Tilburger. Hij doorliep er het St. Odulphuslyceum en studeerde er Nederlands. Hij was niet alleen vormgever, maar ook dichter. Gezien de bijzondere kunstuitingen en historie ervan onderzoekt de Heemkundekring Jan uten Houte of de kunstwerken heelhuids uit de muren kunnen worden verwijderd en deze straks in het Drukkerijmuseum, in het Streekmuseum Etten+Leur en in het Heemerf ‘De Schutsboom’ van de Heemkundekring ‘De Vyer Heertganghen’ in Goirle kunnen worden tentoongesteld en zodoende voor het nageslacht bewaard blijven. Het slopersbedrijf Heezen BV wil hier graag aan meewerken. Echter, zij hebben de opdracht dat het gebouw eind augustus gesloopt moet zijn.

De Heemkundekring komt graag in contact met deskundigen en helpende handjes voor het zeker stellen van de kunstwerken. Men kan hierover contact opnemen per mail met voorzitter@janutenhoute.nl. Voor meer informatie ga naar: www.hetwithof.nl.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief