Dansleerlingen Kunsteducatie.
Dansleerlingen Kunsteducatie. (Foto: John Verschuren)

Succesvolle Previewavond in Nieuwe Nobelaer

ETTEN-LEUR - In de grote zaal van Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur heeft het publiek vrijdagavond tijdens de Previewavond een voorproefje gekregen van de voorstellingen en het cursusaanbod van het seizoen 2019/2020.


In een spetterende openingsvideo werd bekendgemaakt dat sinds de start van de kaartverkoop, in mei, reeds 10.000 kaarten verkocht zijn voor het podiumprogramma. Vervolgens was het toneel het podium voor de 11-jarige voorleesambassadeur Jans van Baal. Zij las een verhaal voor over een ontdekkingsreis naar het ontstaan van theater en musical. Hierna volgden verschillende optredens van de afdeling kunsteducatie; met een mooie medley uit de musical Les Misérables door dameskoor Cantadonna, gevolgd door een gracieus optreden van de dansleerlingen.

Vleermuis

Cabaretière Karin Bruers, die met haar onvervalste Brabantse humor het publiek voor zich won, nam de presentatie van de avond voor haar rekening. Tijdens haar gesprek met adjunct-directeur Colinda Vergouwen over het unieke concept van Nieuwe Nobelaer - alle cultuurdisciplines onder één dak - maakte een onverwachte gast zijn entree: een vleermuis. Dit zorgde voor hilariteit alom in de zaal en was een leuke inhaker voor de artiesten die volgden.

Gevatheid

Het publiek had geen enkel idee wat hen die avond nog te wachten stond en werd verrast met een divers programma. Zo kreeg zanger en cabaretier Ernest Beuving de lachers op zijn hand, maar ontroerde hij ook met het nummer So long Marianne. De energieke heren van Piepschuim verrasten de aanwezigen met hun enorme muzikaliteit, humor en gevatheid. Plotsklaps kwamen docenten van de afdeling Kunsteducatie uit alle hoeken en gaten het podium op met instrumenten en lieten van zich horen met hun interpretatie van de Bolero.

Talent

Dat er genoeg talent rondloopt in Etten-Leur, werd nog eens bevestigd met optredens van Max Mini en Theatergroep Josjes. Zo ook het duo Joosen en De Jager, dat ooit bij Max Mini begon en het publiek een voorproefje gaf van hun tweede professionele programma. Cabaretier Max van den Burg sloot de Previewavond op eigen grappige wijze af. De van oorsprong Oost-Brabander kreeg de bezoekers met zijn energie al snel aan het lachen en helemaal toen hij in de rol stapte van een stadswacht met onvervalst Rotterdams accent.

Slogan

De campagneslogan 'Met wie ga jij?' was ook tijdens de Previewavond volop aanwezig. Verspreid over de avond kreeg het publiek verschillende video's te zien van artiesten die komend seizoen in Nieuwe Nobelaer staan. Stuk voor stuk vertelden ze iets over hun voorstelling én stelden ze het publiek die ene vraag: 'Met wie ga jij?'

Startsein

Samen met wethouder Ger de Weert gaf directeur/bestuurder Hilda Vliegenthart van Nieuwe Nobelaer officieel het startsein van een nieuw cultureel seizoen in Etten-Leur. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief