Afbeelding

Sanne van der List doet speciaal voor haar overleden vader mee aan ColSensation

Door: Peter Houtepen Algemeen

ETTEN-LEUR - Vrijdag vindt de achtste editie plaats van ColSensation, een evenement van Stichting Team Doelbewust om geld in te zamelen voor de kankerbestrijding.

Sinds 2012 beklimmen ColSensation-deelnemers jaarlijks de Mont Ventoux met als doel om zoveel mogelijk donatiegelden op te halen om daadwerkelijk iets te doen om (op termijn) kanker te laten verworden tot een chronische ziekte.

De 18-jarige Sanne van der List uit Etten-Leur is vorig jaar haar vader verloren aan kanker. "In februari 2018 werd  mijn vader plotseling heel ziek", vertelt Sanne. Na een aantal weken begon hij doof te worden en werd hij nog zieker. Uiteindelijk werd hij op 6 april opgenomen in het ziekenhuis en een paar weken later werd eindelijk vastgesteld wat hij had: een agressieve zeldzame hersentumor met maar één mutant wereldwijd. "Op 19 juli 2018 is mijn vader op 49-jarige leeftijd overleden." Tijdens de laatste weken zei Sanne voor de grap dat ze mee gingen doen aan de Alpe d'HuZes. "Een vriendin vertelde me in september over de ColSensation. Hetzelfde idee, maar dan een stuk kleinschaliger." Ze voegde de daad bij het woord en zette een team op: Team bergopWAARDs.

Blessure

Samen met haar moeder, broertje, twee vriendinnen, haar vriend, ouders van haar vriend en nog veel meer kennissen gaat ze op vrijdag 13 september met de fiets de Mont Ventoux beklimmen. "Ik heb onlangs wel een blessure opgelopen aan mijn knie, maar je mag er best lang over doen. Dus ik ga het gewoon proberen en ik denk dat ik er wel klaar voor ben."

De afgelopen periode heeft Sanne flink wat geld ingezameld om mee te kunnen doen. "Ik heb heel veel mensen gevraagd of ze willen doneren én ik heb geholpen op een rommelmarkt." Uiteindelijk heeft dat een bedrag van ruim 500 euro opgeleverd en daar mag ze trots op zijn.

Mentaal spelletje

"Ik doe dit speciaal voor mijn vader en dat maakt het wel een mentaal spelletje", vertelt Sanne. "Hij is een jaar geleden overleden en dat is toch wel heel moeilijk. Maar aan de andere kant is het ook heel mooi dat we dit kunnen doen. We gaan elkaar allemaal steunen en we hebben elkaar nodig om hier samen doorheen te komen."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief