Afbeelding
Foto: Koen Joosen

Afvaltax bijna 200 euro omhoog

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

ETTEN-LEUR - De afvaltax in Etten-Leur stijgt volgend jaar explosief. Dat blijkt uit de gemeentelijke begroting van 2020. Huishoudens betalen naar verwachting bijna 200 euro meer. "Dat is nodig, omdat de afvalstoffenheffing kostendekkend moet zijn. We nemen deze beslissing met pijn in ons hart. Afval is absoluut niet onze melkkoe", benadrukt wethouder Kees van Aert.

Op dit moment loopt er een nieuwe aanbesteding. Afvalstromen, zoals plastic, brengen op dit moment nauwelijks wat op. Daardoor kost het de gemeente meer geld om vuilnis te laten verwerken. De belasting voor afval stijgt daardoor van 156 naar 355,68 euro.

Rioolheffing

Ook de rioolheffing stijgt stevig. Die gaat omhoog van 203,64 naar 219,60 euro. Dit is ook een belasting die kostendekkend moet zijn. Dat houdt in dat de gemeente er geen geld op toelegt, maar er ook niets aan verdient. De gemeenteraad moet nog instemmen met de verhogingen. De riooltax is bedoeld voor gebruikers en eigenaren van gebouwen of stukken grond van waaruit water naar de gemeentelijke riolering stroomt.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief