Vlnr Lauran Geus, Ronnie Buiks en François Moelands tekenen overeenkomst. FOTO STELLA MARIJNISSEN
Vlnr Lauran Geus, Ronnie Buiks en François Moelands tekenen overeenkomst. FOTO STELLA MARIJNISSEN

Voorbereidingen Profwielerronde in volle gang

  Sport

ETTEN-LEUR - De 13e editie van de Profwielerronde Etten-Leur wordt, als het aan het bestuur ligt, nog grootser dan vorig jaar. Het programma krijgt een nieuw onderdeel en het streven is om in ieder geval het niveau van het rennersveld van 2018 te evenaren, liefst nog te verbeteren. En dat wordt volgens voorzitter Ronnie Buiks nog een hele uitdaging. De sponsors hebben daar echter alle vertrouwen in. Vrijdag ondertekenden François Moelands van TechnoGroup en Lauran Geus van Rabobank West-Brabant Noord daartoe de overeenkomst. Daarnaast is Las Montage Holland hoofdsponsor.


TechnoGroup wordt wederom de naamgever van de inmiddels zeer bekende profronde, die de laatste jaren als grootste criterium van Nederland wordt beschouwd en door wielrenner Tom Dumoulin zelfs werd benoemd tot beste criterium ter wereld. "De renners komen hier graag", zegt pr-man Peter Tunnisen, "ze komen met hun gezinnen en maken er gewoon een gezellige dag van. We krijgen zelfs aanvragen van wielrenners om deel te mogen nemen."

Spectaculair

Buiks vertelt wat er op 18 augustus, drie weken na de Tour de France en vlak voordat de schoolvakanties weer beginnen, voor spektakel te verwachten is. Voordat de professionals aan de start verschijnen is er de Funklasse met zijn sportieve wielrenners uit het bedrijfsleven, de Dikke Banden race voor de basisschooljeugd en loopfietswedstrijden voor de kleintjes, een primeur voor 2018 en meteen een succes. Nieuw is het onderdeel met oud-beroepswielrenners. "Dat wordt iets spectaculairs met grote namen uit binnen- en buitenland", zegt Buiks. "Meer wil hij er nog niet over kwijt. Bij de dames zal in ieder geval de nieuwe ploeg, het Rogelli-Gyproc-APB U23 Women Team, van Servais Knaven aan de start verschijnen.

Parcours

Het parcours wordt hetzelfde als vorig jaar dus via de Hof van den Houte. "Gezien de bezoekersaantallen geeft dat meer mogelijkheden en het grotere parcours is ook veiliger voor het aantal auto's dat meerijdt", aldus Buiks. De VIP's zijn weer welkom aan de kant van het Oderkerkpark bij de start en finish op de Anna van Berchemlaan. Mogelijk worden daar tribunes gebouwd om toeschouwers een beter zicht te verschaffen. Het wielerplein keert, gezien het succes van vorig jaar, ook terug, maar wellicht op een andere locatie dan het plein voor Nieuwe Nobelaer.

Amusement

Het aantal VIP's heeft volgens het bestuur een enorme groei doorgemaakt en is van sponsors met familieleden uitgegroeid tot een sportieve bijeenkomst met zakenrelaties en met vorig jaar 1.300 verkochte kaarten. Het maximale aantal is echter 1.500. "Meer kunnen we niet aan", zegt de voorzitter. Het totale bezoekersaantal wordt door bestuurslid Niels Mensink, belast met de veiligheid, geschat op 20.000. Naast het wielerspektakel is er ook plaats voor amusement. Op het voor het Oude Raadhuis op de Markt opgestelde podium wordt van 14.00 tot 21.00 uur een programma gepresenteerd met bekende artiesten. De enorme organisatie rondom de Profwielerronde draait uitsluitend op vrijwilligers.

SKC

Naast de Profwielerronde kent Etten-Leur nog een belangrijk wielerevenement, namelijk de Servais Knaven Classic (SKC), die ook dit jaar weer zal plaatsvinden en wel op 5 mei. "De route is dezelfde als vorig jaar", zegt Mensink, tevens voorzitter van de SKC. "Die is goed bevallen, één lange lus met twee aftakkingen voor verschillende afstanden. Etten-Leur speelt met zijn start en finish vanaf het Trivium de hoofdrol, maar daarnaast kan er op het rustpunt bij Decathlon in Breda ook gestart en gefinisht worden. "We gaan de voorzieningen daaromheen uitbreiden zodat ook daar alles goed wordt verzorgd en in de juiste plezierige wielersfeer plaatsvindt." 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief