Afbeelding

Eigenaar overdonderd door reacties op te koop staan van café

Algemeen

ETTEN-LEUR - Schokkend nieuws in Etten-Leur en zelfs ver daarbuiten. Plotsklaps is bekend geworden dat café de Klomp van Jac van Dongen te koop staat. En inderdaad, het café wordt aangeprezen als een van de bekendste cafés in Nederland; een instituut onder de horecabedrijven. Jac zelf is even niet te bereiken. Het nieuws is wat hem betreft wat te plotseling naar buiten gekomen.

Het was niet de bedoeling dat al zo snel bekend werd dat van Dongen de knoop had doorgehakt en zijn café te koop had gezet. Maar in de huidige maatschappij is de wereld echt klein en houd je niets verborgen op het internet. Zeker niet als het gaat om een kroeg die mede door zijn uitzending in ‘Man bijt hond’ landelijke bekendheid kreeg. Daarnaast heeft van Dongen nooit geschroomd om de publiciteit te zoeken. Vooral de laatste jaren vanwege zijn hardnekkige strijd tegen het opgelegde rookbeleid.

Nachtburgemeester en goede vriend van Jac van Dongen, Lex Froeling, geeft als reactie: “Alle aandacht heeft Jac zo overdonderd. Hij is momenteel erg geëmotioneerd en wil mediastilte.” Maar dat er vanwege die mediastilte gespeculeerd wordt is absoluut zeker. Zou het rookbeleid debet zijn, is de tijd te veel veranderd, is zijn persoonlijk leven veranderd, zijn er problemen? De Facebook pagina van de kroegbaas staat vol met reacties. ARCHIEFFOTO DE BODE



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief