De STEP mannen bij het Waaggebouw in het Oderkerkpark: van links naar rechts Anton van Dorst, Jan Bastiaansen, Bas Nieuwesteeg, Eric Wullems, Lauran Mol en Peter Donkers.
De STEP mannen bij het Waaggebouw in het Oderkerkpark: van links naar rechts Anton van Dorst, Jan Bastiaansen, Bas Nieuwesteeg, Eric Wullems, Lauran Mol en Peter Donkers.

Weer drie bands van toen in Oderkerkpark Etten-Leur

Door: Peter Houtepen Algemeen

ETTEN-LEUR - De mannen van de Stichting Etten-Leur Promotion (STEP) gaan op zondag 24 juni weer een halve eeuw terug in de tijd. De glorietijden van de popmuziek in zijn algemeenheid, en die van Etten-Leur in het bijzonder, herleven dan weer in het Oderkerpark tijdens de derde editie van de Midzomer Party à Go-Go.

De klanken van snerpende al of niet vervormde gitaren, hese rockstemmen, ritmische drums en melodieuze toetsen schallen vanaf 14.30 uur door het groene park in hartje centrum.

Bezoekers

Na de successen van de voorgaande twee jaren hoopt de organisatie, behalve op mooi weer, op minstens hetzelfde aantal bezoekers als in 2017. Dat waren er toen ruim vijfhonderd; bij de eerste editie - in 2016 - ruim 350.

Podium

Op 24 juni wordt in het Oderkerkpark, tegenover het Waaggebouw, weer een groot overdekt podium van tien bij zes meter geplaatst waarin een drietal gouwe ouwe regiobands van de jaren zeventig van de vorige eeuw de sterren van de hemel (proberen te) spelen.

Bezetting

Het spits wordt afgebeten door Normsteel. Jarenlang speelde deze band met veel leden vanuit de familie Dekkers nog onder de naam Baomus. Normsteel treedt grotendeels in de originele bezetting op. Daarna is het de beurt aan Solid, die eveneens in de vorige eeuw al furore maakte in onze regio. Als gastmuzikanten maken Jan en Anneke de Bruijn uit Rijsbergen hun opwachting. Als derde speelt een band die geformeerd wordt rondom de bekende accordeoniste Petra Mills en drummer Jack Wijnen (voorheen De Swingers). Vooraf en tussendoor warmt DJ Harrie Aarts, beter bekend als Rattle Snake Joe, het publiek op met nostalgische muziek.

Phoenix

Aardig detail is dat op het terrein in het Oderkerkpark waar de Midzomerparty gehouden wordt al sinds mensenheugenis een bronzen beeld van de vogel Phoenix staat. Volgens de oude Grieken verrees deze vogel uit zijn eigen as. De bands die deze middag optreden doen dat feitelijk ook.

De middag is gratis toegankelijk.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief