Afbeelding

Ongeveer 220 woningen op terrein van GGz Breburg

Door: Peter Houtepen Algemeen

ETTEN-LEUR - Het college van burgemeester en wethouders van Etten-Leur heeft de ruimtelijke kaders vastgesteld voor het project Van Bergenpark. Het project betreft de omvorming van het grootste deel van het terrein, dat nu in eigendom is van GGz Breburg en zich bevindt ten oosten van het Lichttorenhoofd in Etten-Leur Noord.

Het plan is ingediend door de Nederlandse Bouw Unie (NBU) uit Etten-Leur. Het is de bedoeling dat binnen het gebied ongeveer 220 woningen verrijzen, die overwegend grondgebonden worden gebouwd. Ook komen er een aantal appartementengebouwen in maximaal vier lagen.

Woningtypen

Het plan bestaat uit meerdere woningtypen en verschillende prijsklassen en er komen zowel koopwoningen als (sociale) huurwoningen. Verder is er veel aandacht voor groen in de wijk. Er zijn waardevolle bomen en groenpartijen in het plan opgenomen.

Behandeling

De ruimtelijke kaders zijn aan de gemeenteraad voorgelegd met de vraag om behandeling in de raadsvergadering van 'De raad luistert' op maandag 8 oktober. Met mensen uit de omgeving van het terrein is eerder in november vorig jaar en in juli dit jaar gesproken. In de plannen is met de opmerkingen die hier zijn gemaakt rekening gehouden.

Formatieplaatsen

Omdat het aantal formatieplaatsen van GGz Breburg in de gemeente Etten-Leur sterk afneemt, heeft de zorgaanbieder in de toekomst nog maar een derde deel van het terrein ten oosten van het Lichttorenhoofd nodig voor haar cliënten. Zelf verwacht de instelling dat er in het jaar 2020 nog maar zo'n tachtig cliënten op het terrein woonachtig zijn. Dat is de reden geweest dat GGz Breburg in 2016 de gemeente benaderd heeft over een andere invulling van het terrein. Een en ander heeft geresulteerd in het nu voorliggende plan van de NBU voor het Van Bergenpark.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief