Afbeelding

Crowdfundingsactie voor verlichte Moeierboom verloopt buitengewoon goed

Door: Peter Houtepen Algemeen

ETTEN-LEUR - Het gaat buitengewoon goed met de crowdfundingsactie die inwoner Pierre van Damme uit Etten-Leur is gestart om de uit de zeventiende eeuw daterende Moeierboom op de Markt in het licht te zetten tijdens de donkere dagen. Hij voert de actie onder de noemer 'De Moeierboom gaat weer shinen'. 

Om de actie te doen slagen zijn volgens Van Damme 7.600 lampjes nodig. "De actie kan op heel veel enthousiaste reacties en bijval rekenen", zegt hij in een toelichting. "Veel mensen dragen de boom een warm hart toe en zijn het met mij eens dat de boom meer in de spotlights mag staan."

Serviceclubs

Nadat alle actieve serviceclubs in Etten-Leur zijn idee ondersteunden, startte hij vrijdag een crowdfundingsactie op Facebook. "Diverse bedrijven en ook particulieren hebben inmiddels al een bijdrage geleverd. We zitten nu op zo'n 65 procent van wat nodig is voor de aanschaf, montage en een vijfjarig full service onderhoudscontract. Dat laatste is gewenst omdat er natuurlijk altijd wel eens iets stuk kan gaan, bijvoorbeeld tijdens een storm." 

Zuinig

De snoeren met lampjes, die netjes de karakteristieke structuur van de takken gaan volgen, moeten immers de komende jaren ook keurig blijven hangen. Dit wordt gedaan door een bedrijf dat mede gespecialiseerd is in boomverlichting. Van Damme: "Dat laatste is belangrijk omdat we met een oude, monumentale boom te maken hebben. Daar moeten we zuinig mee omspringen."

Steun

Donaties blijven dus nog welkom, zodat misschien de Moeierboom dit winterseizoen nog kan shinen. Wie een bijdrage wil leveren kan contact opnemen via e-mail: p.vandamme@ziggo.nl of telefonisch 06-22115501. "Alle beetjes helpen. Het is juist leuk dat zoveel mogelijk mensen laten zien dat ze dit een sympathieke actie vinden die steun verdiend. Bijna van burgerinitiatief naar maatschappelijk project."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief