ARCHIEFFOTO
ARCHIEFFOTO Foto: ARCHIEFFOTO

Vol verwachting klopt het Etten-Leurse hart

Door: Amy Klaverveld Algemeen

ETTEN-LEUR - Zie ginds komt de stoomboot zondag 18 november weer aan. Rond 13.00 uur zal de Sint samen met zijn pieten weer voet zetten aan wal van de Leurse haven. Vanuit daar trekt de ploeg door de stad om te eindigen bij de Pepernotenparty in Nieuwe Nobelaer. Ze hopen natuurlijk duizenden lachende kinderen te zien.

Met ruim veertig pieten zal de goedheiligman zijn route doen door de gemeente. Nadat ze aan de Geerkade aan wal zijn gekomen, loopt het gezelschap naar de kiosk op het Van Bergenplein. Daar stijgt Sinterklaas op zijn paard om de weg te vervolgen naar de Markt. Burgemeester Miranda de Vries heet bij het Oude Raadshuis de kindervrienden daar officieel welkom. De exacte route is te vinden op de Facebookpagina 'Intocht Sinterklaas Etten-Leur'.

Handje geven

Over de gehele route is er genoeg mogelijkheid om de Sint een handje te geven. Pas wel op, de pepernoten vliegen zondag rond je oren. Aangezien er geen dranghekken langs de route staan, kunnen alle kinderen hun tekeningen aan Sint of piet geven.

Pepernotenparty

Na de tocht door Etten-Leur en de ontvangst van de burgemeester, is iedereen welkom bij de Pepernotenparty in Nieuwe Nobelaer. De deuren openen om 14.00 uur voor de vroege bezoekers en Sinterklaas voegt zich rond 15.30 uur bij het feest. Samen met DJ Piet en muzikale optredens wordt de middag goed gevuld. Natuurlijk kan iedereen de Sint van dichtbij komen bewonderen, hem een handje geven of zelfs even bij hem op schoot. De pieten maken er een echt feestje van en zullen ook hier met pepernoten strooien.

Thema

Ook dit jaar heeft de intocht een thema. Welk thema dat is, wordt pas op de kade bekend gemaakt. Het zou te maken hebben met de nieuwe burgemeester, die voor het eerst de Sint en zijn pieten mag verwelkomen. Nu maar hopen dat de boot dit jaar geen vertraging oploopt, net als vorig jaar, en gewoon op tijd komt.

Koud
Ook dit jaar zijn de weersvoorspellingen niet al te best. Het is daarom aangeraden om warme kleding aan te doen en beschutting te zoeken bij regen. Langs de route zijn enkele overdekte punten. Vanaf 14:00 uur zijn de deuren van de Nieuwe Nobelaer geopend.


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief