Afbeelding

Ondernemerspeiling in de gemeente Etten-Leur

Door: Amy Klaverveld Algemeen

ETTEN-LEUR – De gemeente Etten-Leur verzorgt een peiling onder alle ondernemers. Van 13 november tot en met 7 december worden zij bevraagd over de dienstverlening van de gemeente en het ondernemersklimaat. De gemeente wil aan de hand van de resultaten de dienstverlening verbeteren.

Alle ondernemers in Etten-Leur zijn op diverse manieren uitgenodigd om de gemeente te laten weten wat ze van de onderwerpen vinden. Zo komen er verschillende onderwerpen aan bod, zoals de bedrijfsomgeving, het economisch beleid en de relatie tussen de ondernemers en de gemeente.

Plannen

De ondernemerspeiling wordt verzorgd door een onafhankelijk bureau. Het onderzoek kan tot en met 7 december ingevuld worden. Begin 2019 ontvangt de gemeente de resultaten. "Wij zijn hier erg benieuwd naar. Naar aanleiding van de vorige ondernemerspeiling die we hebben laten verzorgen, hebben we flink ingezet op onze dienstverlening en zien graag wat het effect daarvan is", aldus Martin van der Bijl, wethouder Economische Zaken. Aansluitend op de resultaten zijn interactieve sessies met de ondernemers gepland. Zo kan de gemeente samen met de deelnemers concrete invulling geven aan de verbeterplannen.

Vergelijken

De peiling is een zogeheten benchmarkonderzoek, wat inhoudt dat de gemeente de resultaten en de plannen kan vergelijken met andere gemeenten. Alle resultaten van gemeenten met vergelijkbare peilingen worden op eenzelfde site gepubliceerd.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief