Foto: Monique Jansen

Huiskamerconcerten en jammen in Perron 3

ETTEN-LEUR - Samen muziek maken en luisteren kan vanaf deze maand in Perron 3. "We beginnen voorzichtig, maar we willen van Perron 3 echt de huiskamer van Etten-Leur maken waar je terecht kunt voor kleinschalige akoestische concerten", vertelt initiatiefneemster Noa Stevens (19).


Perron 3 is gevestigd in het pand van X-EL aan het Stationsplein. In dit pand zat vroeger testsysteembedrijf Van Leeuwen. Woningcorporatie Alwel heeft het gebouw nu beschikbaar gesteld aan jonge creatieve ondernemers in de leeftijd van 18 tot 30 jaar. In het pand zitten naast Perron 3 ook muziekmakers, meubelmakers, een horecazaak en een imker.

Inrichting

Noa runt het initiatief niet alleen. Ze trekt samen op met haar goede vriend Ties Reijne. Hij richt zich op de zakelijke kant van Perron 3 en Noa is het creatieve brein. Ook krijgen de twee inmiddels hulp van vrienden. Zij helpen onder meer met klussen, financiën, juridische zaken en marketing. De ruimte die de initiatiefnemers tot hun beschikking hebben is enorm. Er passen gemakkelijk twee klaslokalen in. Vroeger stond het vertrek vol met systeemkasten. Nu is de ruimte opgefrist en gezellig ingericht met banken, stoelen en tafeltjes. Ook staan er een bar en een pooltafel. Van houten pallets is een podium gemaakt. Dankzij deze planken staan ook de pooltafel en de bar op poten. "Dat past bij ons concept om dingen te herbruiken. Ook de andere spullen komen bijvoorbeeld van Marktplaats. Ook kregen we spontaan meubels toen mensen hoorden van ons inttiatief", benadrukt Noa.

Singer-songwriters

Het is de bedoeling dat er maandelijks concerten en jamsessies plaatsvinden in Perron 3. Singer-songwriters worden uitgenodigd om op te treden. Vrijdagavond 30 november vindt het eerste optreden plaats tijdens de opening. Pien Nobel (bekend van haar deelname aan de Vlaamse versie van The Voice Kids) en de Etten-Leurse zanger Tom Neeven (bekend als frontman van de poprockband Explicit Parrt) bestijgen dan het podium. Zij zingen ingetogen popliedjes. Perron 3 opent zijn deuren om 19.30 uur. Het eerste optreden begint om 20.00 uur. Er wordt een kleine entree gevraagd. "Op deze manier willen we artiesten ook een podium bieden", vertelt Noa enthousiast.

Samen muziek maken

Tijdens de opening mogen bezoekers zelf ook muziek maken. Daarvoor werkt Perron 3 samen met cultuurcentrum de Nieuwe Nobelaer. Die stelt muziekinstrumenten beschikbaar. Volgens Noa zijn er veel jonge muzikanten in Etten-Leur die nergens terecht kunnen om op te treden of samen te jammen: "Op de middelbare school kan dat, maar daarna houdt het vaak op. Daar gaan wij verandering inbrengen!"  
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief