Badminton voor jong tot oud(er). FOTO EDWIN PREVOO, VOORZITTER BC SATURNUS
Badminton voor jong tot oud(er). FOTO EDWIN PREVOO, VOORZITTER BC SATURNUS Foto: Edwin Prevoo, voorzitter Bc Saturnus

Start Badminton Opstaptrainingen pupillen, junioren en senioren

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Start 2019 goed en sportief bij BC Saturnus Etten-Leur. Badminton is een snelle sport waarbij je werkt aan je reactievermogen, conditie, souplesse en je calorieverbranding. Dit alles meer dan bij menig andere sport. Voor iedereen en zeker voor kinderen is het zeer belangrijk om goed te bewegen op een dag.

Na het succes in vorige jaren start Badmintonclub Saturnus weer opstaptrainingen in Etten-Leur. Dit voor jong (vanaf 6 jaar) en ouder (18+). De eerste training start op maandagavond 21 januari in Het Turfschip in Etten-Leur Noord.

In 6 weken worden de beginselen van de badmintonsport bijgebracht. Je traint en speelt in je eigen leeftijdsgroep. De beide eerste lessen zijn gratis, daarna kun je besluiten om lid te worden.

Pupillen (6-12 jaar) trainen van 18.30 tot 19.30 uur. Junioren (13-17 jaar) van 19.30 tot 20.30 uur. Beginnende senioren (18+) trainen van 20.30 tot 21.30 uur, daarna vrijspelen t/m 22.30 uur. Gevorderde senioren kunnen eventueel direct meetrainen met de wedstrijdgroep(en) of direct onderlinge wedstrijden spelen.

Ook wordt er nog gezocht naar (beginnende) rolstoelbadmintonners om deze nog kleine groep verder te versterken.

Aanmelden voor gratis proefspelen en opstarttraining. Dit hoeft niet, maar kan wel via bestuur@bcsaturnus.nl. Wel graag 10 minuten voor aanvang van de betreffende speeltijd aanwezig zijn om kennis te maken en korte uitleg over opstaptraining. Graag in de sportzaal melden bij de trainers of 1 van de andere (jeugd)begeleiders. Rackets en shuttles etc zijn op de club in ruime mate aanwezig. Zelf meenemen of aandoen luchtige sportkleding en binnensportschoenen. Er zijn dames- en herenkleedruimtes beschikbaar.

De trainingen vinden plaats in Het Turfschip in Etten-Leur Noord (1e verdieping). Schroom niet en kom een keer kijken of speel direct mee. Wij zorgen voor een goede opvang van jong tot oud(er). Meer informatie zoals contributie zijn te vinden op onze website www.BC Saturnus.nl. Er bestaan gemeentelijke contributiesubsidieregelingen voor minder draagkrachtige ouders/verzorgers van jeugdleden.

Meer info nodig: contact dan via secretaris@bcsaturnus.nl of via bestuur@bcsaturnus.nl

Tussenstand competitieteams Senioren

3 teams van Bc Saturnus spelen in de 4e klasse van de RBB, 2 mix teams en 1 herendubbel team. De prestatie halverwege het seizoen zijn zeer goed te noemen. Team 1 heren en team 1 mix staan bovenaan de ranglijst en team 2 net ‘’in het eerste rijtje’’. Als we zo doorgaan hebben we volgend jaar 2 teams in de 3e klasse en 1 team in de 4e klasse. Mogelijk zien we of er volgend jaar ook een damesdubbel team kan gaan spelen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief