Foto: Jack Konings

Zorgen over onrust bij stichting SKPOEL

ETTEN-LEUR – D66 Etten-Leur maakt zich ernstig zorgen over de situatie bij stichting SKPOEL. Dit is de overkoepelende onderwijsorganisatie van zeven katholieke basisscholen in Etten-Leur.


De laatste tijd is er veel reuring over het reilen en zeilen bij SKPOEL. Zo had de onderwijskoepel bestuurder Jac Verschueren op non-actief gezet. De rechter stelde zijn werkgever vorige week in het echter ongelijk en oordeelde dat Verschueren zijn werk bij SKPOEL moet kunnen voortzetten.

Welzijn kinderen

Burgerraadslid Robert Prins maakt zich zorgen over het conflict. Hij is bang dat de onderwijskwaliteit op de basisscholen in het geding komt. Hij wijst erop dat er meer problemen zijn bij SKPOEL. Zo kampen scholen met ruimtegebrek, waardoor kinderen van één school op verschillende locaties les krijgen.

"Wij kunnen zonder meer aannemen dat deze onrust kan overslaan naar de werkvloer en mensen die werkzaam zijn binnen en voor deze koepel. Dat kan ten koste gaan van het welzijn van de kinderen", vindt Prins.

Hij wil weten of het college van burgemeester en wethouders zijn zorgen deelt. Ook vraagt hij de de verantwoordelijk wethouder in actie te komen. Die zou kunnen proberen het tij bij SKPOEL te keren. De scholen die vallen onder de onderwijskoepel zijn De 4 Heemskinderen, De Pontus, 't Carillon, De Hasselbraam, D'n Overkant, De Hofstee en Het Kompas.  
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief