Foto: Shutterstock

Dit is waarom ecologen met een antenne gaan rondrijden in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Ecologen brengen vanaf april vleermuisgeluiden in kaart met een batdetector. Dit is een speciale antenne waarmee vliegbewegingen en verblijfplaatsen van de vleermuis in kaart worden gebracht.


De onderzoekers verplaatsen zich hiervoor in een speciale 'batmobiel' en op de fiets. De ecologen zijn herkenbaar aan hun fluorescerende vest. Zij werken voornamelijk in de avond en in de nachtelijke uren. Zij doen onderzoek naar de leefomstandigheden van beschermde diersoorten, zoals vleermuizen, gierzwaluwen en huismussen. Dat gebeurt in opdracht van de gemeente Etten-Leur en woningcorporatie Alwel.

Tijd en geld

Zij hebben deze info nodig om gebouwen te kunnen (ver)bouwen of renoveren. Meestal vindt ecologisch onderzoek per situatie plaats. De gemeente en Alwel kiezen ervoor om dit nu voor heel Etten-Leur te doen om tijd en geld te besparen.



 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES



DIGITALE KRANT





NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief