Van links naar rechts op de foto: Margriet Timmerman, Angelique van der Meet, Perla Nieuwboer, André van der Bijl, Julian Prins. Niet op de foto: Alexander Kneepkes.
Van links naar rechts op de foto: Margriet Timmerman, Angelique van der Meet, Perla Nieuwboer, André van der Bijl, Julian Prins. Niet op de foto: Alexander Kneepkes.

Toptennis bij Tennisclub Etten

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Weinigen weten het, maar het beste tennis van West-Brabant wordt gespeeld in ons eigen Etten-Leur en wel bij Tennisclub Etten. Dit is namelijk de thuisbasis van een fantastisch hoofdklasse mix team met getalenteerde meiden en jongens die onderweg zijn naar de nationale en internationale top!

Afgelopen zondag was de eerste wedstrijd van de competitie, uit bij LTC Naaldwijk. De dames begonnen om 10 uur met de enkels. Angelique speelde tegen Kim Rus (zus van) en won vrij eenvoudig met 6-0 en 6-1. Daarna was het de beurt aan Perla. Zij speelde tegen het 16-jarige talent Anouck Vrancken Peeters die ook nog een hele goede dag had en ze verloor helaas met 1-6 en 4-6.

Na de dames was het dan de beurt aan de heren. André speelde een bloedstollende wedstrijd tegen Amadatus Admiraal en won deze in een ware thriller met de uitslag 7-6 7-6. De Belgische Alexander speelde voor het eerst mee met het team en won zeer solide met 7-5 en 6-2 van de 47-jarige Marcus Hilpert.

De dubbels werden eerlijk verdeeld. In de damesdubbel wonnen Angelique en Margriet van Dainah Cameron en Anouck in 2 sets en verloren de heren de dubbel in 2 sets van Roy Bruggeling en Marcus. Hierdoor was de tussenstand 4-2 in het voordeel van Tennisclub Etten en waren er grote kansen om de dagwinst te pakken.

Helaas, in 2 zeer spannende wedstrijden met kansen over en weer werden beide mixen uiteindelijk verloren. Julian en Perla verloren van Steffie Weterings en Roy, Margriet en Alexander verloren van Dainah en Amadatus.

De einduitslag werd daarmee 4-4 en dus een gelijkspel maar wel werd duidelijk dat het team bruist en hopelijk komt dit eruit in de volgende thuiswedstrijd op zondag 14 april tegen Thor de Bataaf!

Dus hou je van tennis? En wil je weleens een topwedstrijd live bekijken? Je bent van harte welkom aanstaande zondag 14 april aan de Hogeweg 17 in Etten-Leur. Entree is gratis. Start is om 10:00 en het einde is als de laatste bal is geslagen!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief