De dagprijswinnaar Terry van Dijk.
De dagprijswinnaar Terry van Dijk.

Tweede wedstrijd avondcompetitie HSV De Kleine Voorn

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Het was aangenaam vertoeven afgelopen donderdagavond nabij de vijver in de Schoenmakershoek, althans voor een toeschouwer zoals ik. Het merendeel van de achttien wedstrijdvissers, die deelnamen aan de tweede wedstrijd van onze zomeravondcompetitie, zullen er ongetwijfeld anders over denken.

Zij hadden last van de wind die dwars over het water blies en zorgde voor kleine golfjes die er, in combinatie met de laagstaande zon die de meeste aanwezigen schuin van voren hadden, voor zorgde dat de dobbertjes slecht zichtbaar waren. Wat bij de meeste aanwezige niet tegenviel waren de vangsten, de achttien deelnemers vingen 375 vissen wat neerkomt op ruim twintig vissen per persoon. Het aantal maatvissen die werden gevangen bedroeg 81.

In vak A ging de overwinning naar John Mathijssen die 23 vissen ving waarvan er vier aan de maat waren. Deze totale oogst bracht John op een puntentotaal van 181. Michael van Ginneke ving de meeste vissen in zijn vak namelijk dertig stuks. Helaas voor hem waren ze gemiddeld een stuk kleiner dan de vissen van John waardoor hij bleef steken op 150 punten. De strijd om plaats drie was erg spannend en ging tussen Johan Hultermans, Cees van Gils en Cees van Eekelen. Het was de eerstgenoemde die hem nipt in zijn voordeel besliste. Johan ving negentien vissen waarmee hij 125 punten scoorde.

Na een tweede plaats vorige week nu een eerste in vak B voor Terry van Dijk. Terry ving met 39 stuks, de meeste vissen van alle deelnemers waarvan er maar liefst elf aan de maat waren. Bovendien ving hij met een exemplaar van 56 punten (is 33 cm.) de grootste vis van de dag. Met deze mooie vangst eindigde hij op 456 punten waarmee hij niet alleen vakwinnaar maar ook dagprijswinnaar werd. Op plaats twee eindigde, na een eerste plaats vorige week, Johan Snoeren met 402 punten. Om dit puntentotaal te realiseren bracht Johan 34 vissen op het droge waarvan twaalf maatvissen, de meeste van alle allemaal. Louis Melisse maakte het podium in vak B compleet door met tien maatvissen en 26 “kleintjes” 354 punten te behalen.

Nationale Hengeldag

Op 25 mei 2019 neemt HSV De Kleine Voorn deel aan de Nationale Hengeldag. Tijdens deze dag wordt veel aandacht besteed aan de jeugdige/toekomstige vissers. Onder begeleiding van jeugdbegeleiders, wedstrijdvissers en vrijwilligers van HSV De Kleine Voorn zorgen wij er samen voor dat 25 mei 2019 een spetterende dag wordt, waarin vissen centraal staat.
Deelname is voor alle jeugdigen tot en met 13 jaar. Dus breng je vriendjes of vriendinnetjes mee.

Vanaf 9:00 uur zal er aan de vijver in het Schoenmakerspark een informatiestand van HSV De Kleine Voorn staan. Daar kun je terecht met al je vragen die je hebt over het vissen. Ook worden er diverse leuke activiteiten gehouden waar alle kinderen aan kunnen deelnemen.

Tot 10:00 uur kunnen de jeugdige vissertjes vrij vissen waarbij onze vrijwilligers de jeugdigen zullen helpen. Omstreeks 10:00 uur zal onder de aanwezige jeugdigen een kleine vriendschappelijke wedstrijd worden gehouden tot 12:00 uur. Omstreeks 13:00 uur zullen wij deze dag afsluiten en de uitslag van de wedstrijd bekend maken waarna alle jeugdige vissertjes hun prijs in ontvangst mogen nemen.

Wij verzoeken onze jeugdige vissertjes zoveel mogelijk hun eigen materiaal mee te brengen en om op voorhand uw zoon/dochter aan te melden door een mailtje te sturen naar dekleinevoorn@online.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief