Twee mooie sprongen gemaakt met minder dan een punt aftrek.
Twee mooie sprongen gemaakt met minder dan een punt aftrek. Foto: mama vanaf tribune

Turnster Dewi Govaers wint zilver op landelijke toestelfinale sprong

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Dewi Govaers (11) uit Etten Leur is afgelopen weekend afgereisd naar Duiven voor haar finale van het bondskampioenschap, kortom Nederlandse Kampioenschappen.

Dewi, uitkomend voor Dynamo Roosendaal turnt in de categorie pupil 2 nationaal 2 en was vorig weekend nog met de vereniging op NK stage geweest om zich voor te bereiden op deze finale en was dan ook klaar voor dit weekend. Er turnden 36 turnsters uit het hele land mee in deze finale. Via diverse voorrondes hebben ze zich hiervoor kunnen plaatsen. Dat alleen is al is soms een hele opgave dus dat was al een knappe prestatie. Aangezien het wederom Gelderland was werd er maar weer een weekend van gemaakt omdat Dewi vroeg werd verwacht in de hal.

Dewi begon met het meest zenuwslopende onderdeel balk. Op een enkele wiebel na bij de arabier was het een stabiele oefening en dit werd door de jury dan ook gewaardeerd met een mooi cijfer 13.733p, het vierde punt van de wedstrijd. Door naar de vloer, ze nam in de laatste serie iets teveel power mee waardoor ze met iets teveel vaart uit haar overslag salto kwam en bijna voorover viel. Gelukkig gebeurde dit net niet maar wel een paar flinke passen en een voetje buiten de lijn waardoor ze helaas aftrek krijgt. Verder een mooie oefening met als punt een 12.967p. Door naar sprong. Op dit toestel had ze zich ook (via de halve finales) geplaatst voor een toestel finale die zondags plaats zou vinden. De punten liggen hier meestal heel dicht op elkaar. Dewi sprong prima sprongen en met een 13.250p ook een prima punt voor Dewi op dit toestel.

Dan komt de brug, met de halve finale moest ze helaas nog twee vallen incasseren op dit toestel dus vandaag laten zien dat ze het wel kan. Een beetje voorzichtig uit de losom gekomen maar gelukkig geen val maar wel een beetje een veilige oefening. Met een 13.46p was het niet genoeg om bij het podium te komen maar al met al een prima wedstrijd en mag ze zichzelf toch weer een jaar lang 7e van heel Nederland noemen.

Toestelfinale sprong

Daarna op zondag door naar toestelfinale sprong, zoals al eerder benoemd liggen de punten hier altijd dicht bij elkaar dus het zou spannend worden voor Dewi.

Dewi was als laatste aan de beurt in deze toestelronde, dus ze kon afkijken bij de concurrentie wat er gedaan moest worden om in de prijzen te kunnen vallen.

Dewi gaf alles in haar twee wedstrijdsprongen, zowel op de overslag als op de schroef was weinig aan te merken. Het punt werd fenomenaal 13.566p en dit was goed voor het zilver! De tribune had het al gezien maar zowel Dewi als trainsters Karin en Nicole moesten eerst het scorebord zien voordat ze zeker waren van het punt! Toen ze het zagen verschijnen waren ze uiteraard alle drie erg blij en zeer tevreden. Een mooie afsluiting van het Nederlands kampioenschap voor Dewi, op naar volgend seizoen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief