Afbeelding
Foto: Peter van Trijen/Gemeente Etten-Leur

Aftredend wethouder Van der Bijl niet terug in gemeenteraad

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

ETTEN-LEUR – Aftredend wethouder Martin van der Bijl keert niet terug in de gemeenteraad. Dinsdag gaf hij aan op te stappen, omdat hij een relatie heeft met een communicatieadviseur van de gemeente. Hij weet nog niet wat hij na zijn bestuurswerk gaat doen: "Ik ga me eerst oriënteren."

Van der Bijl is sinds 2018 wethouder voor de VVD. Daarvoor was hij jarenlang actief als raadslid. De VVD schuift in september een nieuwe kandidaat naar voren die het bestuurswerk voor de gemeente gaat oppakken. Tot dan blijft Van der Bijl in functie. "We vinden het doodzonde, maar we hebben begrip voor de situatie. We gunnen de twee hun levensgeluk", meldt VVD-fractievoorzitter Frank Vrolijk.

Dapper besluit

In november 2018 maakten Van der Bijl en zijn persvoorlichtster bekend dat ze een relatie hadden. Burgemeester Miranda de Vries en gemeentesecretaris Cor Smits gaven de twee tot de zomer de tijd om na te denken over wie van hen aanbleef. Volgens hen maken de functies van de twee het onverenigbaar dat zij beiden actief blijven voor de gemeentelijke organisatie. "Het is in ieder geval een dapper besluit", vindt De Vries.

De wethouder is ongeveer anderhalf jaar in functie. Hij vindt het jammer om te gaan, maar 'gunt het zijn vriendin het om te blijven.'  Zij is hem dankbaar voor dit besluit: "Het is een groot offer en een echt bewijs van liefde. Ik ben heel erg trots op Martin."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief