Dewi op het hoogste podium.
Dewi op het hoogste podium.

Dewi Govaers sluit seizoen af met goud op IAG

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Na het geturnde Nederlands Kampioenschap van vorige week mocht Dewi Govaers uit Etten-Leur afgelopen vrijdag aantreden in Den Bosch bij het IAG toernooi.

Het IAG wordt georganiseerd in sportkwartier Maaspoort en is een spetterend sportfestival waar je vier dagen lang op allerlei manieren kan genieten van gymnastische sport. Ritmische gymnastiek, acro, twirlen, trampolinespringen, alles komt daar aan bod.

Er zijn internationale wedstrijden van o.a. dames turnen waar Dewi aan deelnam. 9 deelnemers deden er mee aan de wedstrijd in de categorie pupil 2 N2.

Dewi draaide een hele stabiele wedstrijd, scoorde op drie van de vier toestellen het hoogste punt (vloer, balk en sprong) en op het vierde toestel brug de tweede beste score. Hier liet ze turnmaatje Loïs Hartog, ook van Dynamo Roosendaal, voor. Met ruim 3 punten verschil won ze dan ook verdiend het goud. Dewi sluit hiermee een mooi, druk en succesvol seizoen af. In dit seizoen is ze steeds meer gegroeid naar een stabiele turnster en heeft laten zien dat ze mooi mee kan binnen het sterke en grote deelnemersveld van de pupillen 2 N2. Nu staan haar nog een paar trainingsweken te wachten, nog een club wedstrijdje en dan op naar vakantie om weer fris aan het nieuwe seizoen te kunnen beginnen. Dan zal ze uit gaan komen in de categorie Jeugd N2.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief