Werk van Henriette, Riet en Petra. FOTO PETRA VERLOOIJ
Werk van Henriette, Riet en Petra. FOTO PETRA VERLOOIJ Foto: Petra Verlooij

Achter de voordeur van de OAR

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Achter de voordeur van de OAR. Locatie 9 Kunstcasa.

Een trotse vrouw geflankeerd door een beer en een jonge dame met felle ogen. Deze compilatie staat garant voor een boeiende expositie bij Kunstcasa tijdens de OAR Etten-Leur. Kunstcasa wordt gerund door kunstenares/docente door Petra Verlooij. Zij ontvangt dit jaar Riet Smit en Henriette Coppens als gastkunstenaars op haar locatie.

Riet Smit heeft haar opleiding beeldhouwen gevolgd aan het IKO in Hoogstraten, waar ze zich voornamelijk bezig heeft gehouden met portretten in klei. Naast portretten maakt ze keramische beelden van voornamelijk vrouwen. Deze beelden worden naderhand gepatineerd.

Henriette is geboeid door de portretten die haar vader vroeger maakte, zelf is ze zo’n 4 jaar geleden de uitdaging aangegaan. Elk portret is weer een ontdekkingstocht op zich. Door het gebruik van krachtige kleuren pastelkrijt en pastelpotloden te combineren met acrylverf spuitbussen krijgen de gezichten een heel eigen uitstraling. In haar schilderwerk is ze op zoek naar verrassende kleurcombinaties en een zekere mate van abstractie. De onderwerpen lopen uiteen van portret tot landschap. Voor haar steeds een zoektocht naar iets origineels.

Petra Verlooij heeft haar docentenopleiding gevolgd aan de KABK in Den Haag. Zij maakt schilderijen en tekeningen van voornamelijk dieren. Bij haar schilderijen gaat ze uit van een kleurrijke abstracte achtergrond in experimentele technieken. Het dier of de dieren worden later in die achtergrond geschilderd. Petra vraagt met haar originele dierenschilderijen aandacht voor de vele bedreigde diersoorten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief