Jan van Hal was ruim tien jaar wethouder.
Jan van Hal was ruim tien jaar wethouder. Foto: Gemeente Etten-Leur - Peter van Trijen

Afscheidsreceptie voor wethouder Jan van Hal

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

ETTEN-LEUR - Voormalig wethouder Jan van Hal neemt vrijdag 5 juli officieel afscheid van de gemeente Etten-Leur. Dat doet hij met een afscheidsreceptie in theater de Nieuwe Nobelaer.

Vanaf 14.30 uur is iedereen die Van Hal gedag wil zeggen welkom. Om 15.00 uur begint de officiële bijeenkomst met speeches en optredens in de grote zaal. Tenslotte volgt om 16.00 uur de receptie op het Evenementenplein.

Moeilijke beslissing

Het was in eerste instantie niet de bedoeling dat Van Hal halverwege dit jaar zou aftreden. Bij de coalitievorming in 2018 gaf hij aan het wethouderschap tot eind 2019 te willen vervullen. Een beroerte gooide roet in het eten. Hij heeft hard gewerkt aan zijn revalidatie, maar heeft nu toch de keuze moeten maken om zijn wethouderspost te verlaten.

In de tussentijd werd hij vervangen door waarnemend wethouder Jan Paantjens. Inmiddels is zijn definitieve vervanger Ger de Weert geïnstalleerd. Jan van Hal (75) kwam in 1990 voor het CDA in de gemeenteraad. Hij was veertien jaar fractievoorzitter en ruim tien jaar wethouder.

Portefeuilles

Als wethouder was hij onder meer verantwoordelijk voor de portefeuilles 'Financiën', 'Grond en gebouwen', 'Verkeer en vervoer' en 'Cultuur, toerisme en recreatie'. Hij was betrokken bij vele succesvolle ontwikkelingen in Etten-Leur. Hoe uiteenlopend zijn portefeuilles ook waren: Van Hal was op de hoogte van het reilen en zeilen binnen al zijn dossiers en vakgebieden.

Als afscheidscadeau vraagt Van Hal een bijdrage voor de GUTz foundation. Deze organisatie helpt hiv-patiënten in Tanzania. Uw bijdrage kunt u overmaken aan NL26 RABO 0305 4756 73 ten name van 'afscheidscadeau Jan van Hal.'


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief