Werk van de exposanten van locatie 11. FOTO MONIQUE STORMS
Werk van de exposanten van locatie 11. FOTO MONIQUE STORMS Foto: Monique Storms

Achter de voordeur van de OAR

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Quiltshop Leur is een handwerkspeciaalzaak met al meer dan 35 jaar liefde voor handwerk. Tijdens de open Atelier Route 13-14-15 september zijn er 4 kunstenaars aanwezig.

Marijke van Welzen (Mantels). Textiel is haar passie, het leent zich voor oneindig veel mogelijkheden tot expressie met het tactiele aspect, de flexibiliteit, het enorme scala aan kleuren en de visuele structuur. Onder het label art2wear maakt Marijke van Welzen kunstzinnige mantels met een verhaal.

Olga Prins (Textiel kunstenaar). Olga is begonnen met schilderen en boetseren maar dat natte klei was niet zo haar ding. Tot ze het quilten ontdekte. Ze is een art-quilters van het hoge niveau. Olga geeft workshops in ontwerpen en uitvoeren. Kom kijken naar haar technieken, transferdye, het snijden van stof door gebruik te maken van een soldeerbout.

Liesbeth van Loo (Textiele werkvormen & kantklossen). Haar passie is werken met draadjes samen met koper en andere niet textiele materialen. Liesbeth vertelt het verhaal achter de Stidoc mantel. Tevens is Liesbeth kantklosdocente en voorzitster van de landelijke Organisatie Kant Kunst Nederland. Ook zit zij in het hoofdbestuur van de wereldorganisatie op het gebied van kantklossen.

Monique Storms (Quilten). Toen Monique 14 jaar was heeft ze haar eerste quilt gemaakt en dit is altijd haar passie gebleven. Na diverse technieken en stijlen te hebben geprobeerd blijft Monique toch bij de basis van het zeer arbeidsintensieve handwerk patchwork en quilten.

Alle dagen geopend van 10:00-17:00 uur. Kom gezellig langs.

Locatie nummer 11: Lange Brugstraat 22, Etten-Leur, www.quiltshop.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief