Een aantal docenten maakten samen met vrijwilligers van Avoord een wandeling met enkele bewoners.
Een aantal docenten maakten samen met vrijwilligers van Avoord een wandeling met enkele bewoners. Foto: Peter Houtepen

Docenten basisschool De Keen-Pontus springen bij in de zorg tijdens lerarenstaking

Door: Peter Houtepen Algemeen

ETTEN-LEUR - In tegenstelling tot De Leest was basisschool De Keen-Pontus woensdag wel een van de scholen die dicht was voor de leerlingen op de dag van de onderwijsstaking. 

Het merendeel van de docenten vulde de dag op een andere manier in. Leerkracht Maartje Renne ging samen met negen andere collega's naar het Anbarg, onderdeel van Avoord, om het personeel in de (ouderen)zorg te ontlasten. "Wij staken omdat we vinden dat onderwijs in Nederland bij de regering geen topprioriteit is. Er is een groot lerarentekort en onze kinderen zijn de toekomst. Dus die hebben nu en straks gewoon docenten nodig en daarom moet het ministerie daar structureel oplossingen voor gaan zoeken."

Wandeling

"Om de staking op onze school kracht bij te zetten, hadden we ook naar het Malieveld in Den Haag kunnen gaan", vervolgt ze. "Maar de zorg in Nederland is net zo min topprioriteit en daar komt men ook handen tekort. Daarom steken we vandaag toch onze handen uit de mouwen, maar op een andere manier dan we gewoon zijn en toch dicht bij huis. En daarbij, we hebben natuurlijk al vaker stakingsdagen in het onderwijs gehad." Met bewoners van het Anbarg die gebonden zijn aan een rolstoel maakte Maartje Renne samen met haar collega's woensdagochtend een wandeling. Aansluitend werd er koffie voor hen geschonken in de huiskamer.

Wijkagent

Een drietal andere docenten van basisschool De Keen-Pontus liepen woensdag mee met de wijkagent in de Keen en Schoenmakershoek. Renne: "Want het politievak is ook geen job waar het allemaal erg ruim bemeten is." Er waren overigens ook enkele docenten die gewoon aan het werk waren op de school. "Maar dan zonder kinderen."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief