Expositie 'Etten-Leur 75 jaar bevrijd' ontvangt 1.500ste bezoekster
Foto: Rita Drieenhuizen

Expositie 'Etten-Leur 75 jaar bevrijd' ontvangt 1.500ste bezoekster

  Cultuur

ETTEN-LEUR - De expositie "75 jaar bevrijd" slaat bij het publiek aan en dat komt, omdat er alleen maar beelden van de oorlog in Etten-Leur te zien zijn. Velen hebben nog een deel bewust meegemaakt, maar de meesten hebben verhalen gehoord van hun ouders en willen dat nu ook zien.


Het is dan ook niet verwonderlijk, dat veel inwoners van Etten-Leur de weg naar het Burchtplein (oude Rabolocatie) weten te vinden. Na eind december de 1.000ste bezoeker te hebben ontvangen, mochten we op vrijdag 7 februari de 1.500ste bezoeker verwelkomen. Dat waren de heer en mevrouw Baremans uit Etten-Leur. Heemkundekring Jan uten Houte wilde dit moment niet geruisloos laten passeren.

Boy Hendriks en Jos Martens spraken het echtpaar toe en overhandigden hun een jaarabonnement van Jan uten Houte en het boek "Oorlogsherinneringen en verhalen uit Etten-Leur". Dit werd door hen zeer gewaardeerd. Maar niet alleen deze geste, maar ook de tentoonstelling. Als echte Etten-Leurenaren wisten zij heel veel van de diverse situaties en namen van Etten-Leur. Bij het verlaten van de tentoonstelling zeiden zij: "Dit moet iedere Etten-Leurenaar gezien hebben".

Invasie
In de tentoonstelling wordt aandacht besteed aan de Invasie op 10 mei 1940, aan de tijd van de Bezetting en Verzet in de periode mei 1940 tot en met mei 1945, en aan de Bevrijding op 30 oktober 1944.

Ook kan men in 'De Bunker' films bekijken over de' Invasie', 'Oorlogsgeweld' en 'De Man on the bike on the dike' en het 'Dagelijkse leven tijdens de oorlog'. Deze films hebben een directe relatie met hetgeen er in Etten en Leur heeft plaatsgevonden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Openingstijden
De tentoonstelling is geopend op woensdag, vrijdag en zaterdag en ook op de koopzondagen, steeds van 13.00 tot 17.00 uur. Buiten deze openingstijden is het ook mogelijk dat groepen deze tentoonstelling onder leiding van een gids bezoeken. Dat kan zelfs eventueel 's avonds. Het bezoek aan de tentoonstelling is gratis.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>