Best schrijvende ambtenaar van Nederland werkt bij gemeente Etten-Leur
Foto: Rijksoverheid

Best schrijvende ambtenaar van Nederland werkt bij gemeente Etten-Leur

  Gemeente Nieuws

ETTEN-LEUR - De best schrijvende ambtenaar van Nederland werkt in de gemeente Etten-Leur. In het televisieprogramma Goedemorgen Nederland van WNL maakte minister Raymond Knops vrijdagmorgen bekend dat Henk Buesink, Financieel Specialist op het Stadskantoor in Etten-Leur, deze prijs heeft verdiend omdat hij uitblinkt in het gebruik van duidelijke taal.  


Buesink is de eerste gemeenteambtenaar die de Direct Duidelijk-prijs wint. De prijs is onderdeel van de Direct Duidelijk campagne van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de Taalunie. De minister wil hiermee bevorderen dat de overheid duidelijk communiceert. Het doel is dat elke ambtenaar rekening houdt met zijn lezer, een persoonlijke benadering kiest én ervoor zorgt dat de taal begrijpelijk is. De schrijver let daarbij goed op de vorm, de structuur en het taalgebruik.

Collega's van de gemeente Etten-Leur nomineerden Henk Buesink bij Direct Duidelijk. De vakjury was het met de collega's eens dat hij de prijs verdient: "Het was een nek-aan-nekrace met twee andere inzendingen. Het pluspunt dat de doorslag gaf, was de ambitie van deze inzending: alle inwoners van Etten-Leur bij het beleid betrekken door zeer veel informatie te delen via een website. De kadernota, begroting en jaarrekening van de gemeente Etten-Leur is in duidelijke taal digitaal te raadplegen. Dankzij de duidelijke opzet van de website kan de lezer gemakkelijk de onderwerpen uitkiezen die hem interesseren. De tekst is een prijzenswaardige poging om ondoorzichtige beleidsteksten in begrijpelijke taal digitaal te publiceren voor een zo breed mogelijk publiek."

Naast een trofee ontvangt Henk Buesink een abonnement op het tijdschrift Onze Taal. De gemeente Etten-Leur ontvangt een cheque, die zij kan besteden aan Direct Duidelijk-acties.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>