28 appende fietsers op de bon tijdens controle
Foto: Flickr/ FaceMe PLS

28 appende fietsers op de bon tijdens controle

  Politie

ETTEN-LEUR - Politieteams Weerijs en Markdal hebben tijdens een actie, tegen het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het fietsen, 28 bekeuringen uitgeschreven. De bekeuringen werden uitgedeeld in Breda, Etten-Leur, Rijsbergen en Zundert. 


Onder de bekeurden waren 21 minderjarigen. Ook zijn er nog twee minderjarigen gewaarschuwd, omdat zij dusdanig jong waren dat bekeuren nog niet mogelijk was.

In de week van 19 augustus is er binnen het teamgebied van Markdal en Weerijs een flyeractie gehouden. Dit gebeurde op alle scholen waar voortgezet onderwijs wordt gegeven. Tijdens deze flyeractie werd aandacht besteed aan het gebruik van de mobiele telefoon tijdens het fietsen.

Naast de boetes voor bellen of appen op de fiets werden er ook boetes uitgeschreven voor snelheidsovertredingen met de auto (2x), het gebruik van een telefoon in de auto (2x), het rijden van een vrachtwagen met een uitstekende en niet afgedekte lading (1x) en het niet voldoen aan gestelde voertuigeisen voor een snorfiets (1x). 

Tijdens de actie is er ook een aanhouding verricht. Een fietsster weigerde haar gegevens te geven. Zij werd staande gehouden nadat ook zij al bellend op haar fiets was gezien.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>