Voorkom babbeltrucs; politie geeft tips in video
Archieffoto: Peter Houtepen

Voorkom babbeltrucs; politie geeft tips in video

  Politie

ETTEN-LEUR - Bij politieteam Weerijs, actief in het gebied Etten-Leur, Zundert en Breda, zijn de laatste tijd weer veel meldingen van verdachte situaties gemeld waarbij via een babbeltruc geprobeerd is om bij (vooral) oudere mensen in hun woning te komen. 


"Helaas zijn hier ook voorbeelden van waarbij het daadwerkelijk gelukt is om de woning van het slachtoffer binnen te komen, waarna de bewoner(s) na afloop goederen missen", laat het team weten. 

Diefstal door zogeheten babbeltrucs komt steeds vaker voor: onbekenden bellen bij bewoners aan en gebruiken een mooie smoes om binnen te komen. Vervolgens stelen zij geld en andere waardevolle bezittingen. In sommige gevallen gebeurt dit in combinatie met bedreiging en/of geweld. 

Dieven doen zich soms ook voor als meteropnemer of reparateur. Of ze vragen om een glas water of een pen, terwijl een handlanger het huis binnenglipt. 

In onderstaande video geeft de politie een aantal tips ter voorkoming van babbeltrucs:

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>