Google Maps

Gemeente neemt maatregelen bij fietsoversteek Lage Neerstraat met de Nachtegaal

  Politiek

ETTEN-LEUR - De gemeente Etten-Leur gaat maatregelen treffen om fietsers te attenderen op de oversteekplaats van de Lage Neerstraat met de Nachtegaal in de wijk Hooghuis. Ook wordt er LED-verlichting aangebracht. De vorm hiervan wordt door de gemeente nog verder uitgewerkt samen met de leverancier.


In juli 2018 vroeg raadslid Robert Prins van de fractie van D66 aandacht voor het kruispunt. Dat gebeurde mede naar aanleiding van ongelukken die in juni en mei van dat jaar op de kruising plaatsvonden en waarbij fietsers het slachtoffer waren.

Naar aanleiding van de vraag van Prins voerde de gemeente samen met de politie en een adviesbureau een onderzoek uit naar de veiligheid van de oversteekplaats. De conclusie daarvan luidde dat de oversteekplaats goed is ingericht. Automobilisten letten vaak goed op, maar het zicht op de fietsers is alleen niet goed. Hiervoor werd het particuliere groen al gedeeltelijk gesnoeid. Nu volgen er dus nog meer maatregelen ten behoeve van de veiligheid van de fietsers.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

Expeditie/Loods medewerker

Oosterhout

Verkoper m/v

Halsteren

Bezorgers

Brabant en Zeeland

Bezorgers

Zeeland en Brabant

2 (elektro) technici onderhoud

Brabant

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief