Ries Jaspers (L) geniet. Piet Aerts (2e van L) is geconcentreerd.
Ries Jaspers (L) geniet. Piet Aerts (2e van L) is geconcentreerd. Foto: Rein Nuiten

Alweer een verrassing en een mooi podium bij BC 't Palet

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Afgelopen week is er heerlijk gebeugeld nabij De Linde. Overwegend spannende partijen, met scores van hooguit 6 punten verschil. Regelmatig ook belangstellenden die we dan konden uitleggen hoe leuk en spannend beugelen is. Ongetwijfeld gaan we binnenkort enkele nieuwe leden aan ons bestand toevoegen. Bij deze alvast van harte welkom! 

Een partij viel vrijdag 27 november wel heel erg uit de toon. Tonny Geldtmeijer en Mart van den Enden begonnen voortvarend aan hun partij tegen Piet Verhoeven en Rein Nuiten. Helaas ging na de veelbelovende start alles mis wat maar mis kan gaan bij het edele beugelspel. En, dat is inmiddels ook een soort van gegeven, dan zit bij de tegenstanders alles mee en wordt zelfs uit onmogelijk geachte posities vlot gescoord. Uitslag 30-10 voor Piet en Rein.

De maand november 2020 is met een mooi podium afgesloten. Ries Jaspers heeft zijn opgebouwde voorsprong met verve verdedigd en staat op de hoogste trede met een knap gemiddelde van 28,83. Piet Verhoeven 2e met 28,55 en Rein Nuiten 3e met 28,40. Dan Kees Naalden, Jan van der wal en Gonnie van der Wal ook zeer dicht bij elkaar met respectievelijk 27,45, 27,43 en 27,32. De achterhoede wordt aangevoerd door Piet Aerts en Mart van den Enden draagt, mede door ‘de zepert’ van afgelopen vrijdag, de rode lantaarn.

Bijzondere verrassing

Vrijdag was overigens een zeer bijzondere beugeldag. Piet Aerts vroeg omstreeks 14.30 uur of we even naar het parkeerterrein achter De Linde wilden komen. Daar verraste zijn vrouw Cobij, onder een parasol, ons met koffie en wat lekkers. Wat was het geval. Piet en Cobij hadden op woensdag 25 november hun 60 jarig huwelijk gevierd. Dat is, vanwege COVID-19, heel anders gevierd dan het echtpaar zich had voorgesteld. Maar, vertelden beiden zeer enthousiast, het is toch een onvergetelijke dag geworden. Graag wilden ze ook de beugelclub betrekken bij die heuglijke gebeurtenis. Bij deze nogmaals van harte gefeliciteerd Cobij en Piet en dat jullie nog maar een flink aantal jaren, in goede gezondheid, samen mogen blijven. Bedankt voor de verrassing!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief