Lions scoren punten voor de Voedselbank
<p>Overhandiging &nbsp;Douwe Egberts waardepunten.</p>

Overhandiging  Douwe Egberts waardepunten.

(Foto: Jan van de Riet )

Lions scoren punten voor de Voedselbank

  Sport en Vereniging

ETTEN-LEUR - De Lions danken alle mensen uit Etten-Leur, Rucphen en Zundert die de afgelopen maanden hun Douwe Egberts waardepunten hebben gedoneerd voor de Voedselbank. Lionsclub ‘De Vryeheydt Etten’ heeft met haar actie een recordaantal van 580.000 Douwe Egberts waardepunten opgehaald, goed voor 1.160 pakken luxe DE koffie voor de Voedselbank!


Thomas Chaulet, de nieuwe voorzitter van de Voedselbank Etten-Leur, was hier enorm blij mee: “Deze koffiepakken zijn een beetje extra in de bijna 140 pakketten die we wekelijks verstrekken.” Thomas volgde in januari van dit jaar Marjan Verweij op, die met haar vrijwilligers de Voedselbank meer dan drie jaar succesvol heeft gedraaid, een knappe prestatie met minimale middelen.

Klaar voor de toekomst?

Het aantal cliënten van de Voedselbank is het afgelopen jaar sterk toegenomen door de samenvoeging met het ‘Voedselinitiatief Etten-Leur’. Isabella van de Mooren was een van de initiatiefnemers van het voedselinitiatief. Is de Voedselbank klaar voor de toekomst? Thomas licht toe dat de Voedselbank behoefte heeft aan extra financiële middelen voor een transportmiddel om het voedsel bij de sponsoren op te halen. Door de forse groei zijn wij ook bezig met het optimaliseren van onze huisvesting. Daarnaast zoekt de Voedselbank nog vrijwilligers. U kunt zich hiervoor opgeven bij secretaris@voedselbanketten-leur.nl.

Oogoperaties

Met deze Lionsactie is gelijktijdig 25 kg munten aan vreemd en oud geld ingezameld en een flinke stapel bankbiljetten. Hiermee kunnen via het Lions netwerk meer dan 80 oogoperaties worden uitgevoerd in de derde wereld! Ook hiervoor danken de Lions alle mensen die zo royaal hebben bijgedragen.

Wederom grote klasse

En natuurlijk danken de Lions de filiaalhouders in Etten-Leur van de Albert Heijn, de Jumbo, de Praxis en Life&Garden, de Jumbo en de Aldi in Sint Willebrord, de COOP in Sprundel en de Albert Heijn in Zundert, voor het mogen plaatsen van de inzamelzuilen. Wederom grote klasse!

 
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/etten-leur&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief