Sven van Merode haalde in de eerste poging 2.11 meter en was daarmee zeker van zilver. FOTO MAX KOOIJMANS
Sven van Merode haalde in de eerste poging 2.11 meter en was daarmee zeker van zilver. FOTO MAX KOOIJMANS

Zilver voor hoogspringer Sven van Merode op NK atletiek

Door: Peter Houtepen Sport

ETTEN-LEUR - Hoogspringer Sven van Merode uit Etten-Leur heeft zondag de zilveren medaille veroverd op het NK atletiek in Utrecht. Zijn titel van 2017 prolongeren lukte net niet. Een sprong van 2.11 meter was goed voor de tweede plaats.

Het NK begon zaterdag voor de 19-jarige Van Merode met de kwalificatie voor de finale. Hij begon zijn wedstrijd met een prima sprong op 1.95 meter. Daarna werd het spannend op 2.00 meter omdat hij hier drie pogingen voor nodig had. Nadat de Etten-Leurenaar deze hoogte had bedwongen waren de plaatsen voor de finale vergeven en zat de wedstrijd er op.

Pokeren

In de finale haalde Sven van Merode de 2.08 meter bij de eerste poging niet en besloot hij over te slaan aangezien hij bij het behalen van deze hoogte op brons bleef staan. De 2.11 meter haalde hij vervolgens in een keer en dit zette hem virtueel op de eerste plaats. Zijn nog enige over gebleven tegenstander haalde 2.14 meter en 2.17 meter telkens in de eerste poging en Sven bleef pokeren door over te slaan. Op 2.20 meter ging hij de strijd wel aan. Waar zijn tegenstander wel slaagde, lukte het de atleet uit Etten-Leur net niet om deze hoogte te bedwingen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief